TÜVTÜRK, traktör muayenesini Karacabey köylerine götürüyor

Gezici traktör muayene istasyonları ile traktör sahiplerine araç muayene hizmeti için ulaşım kolaylığı sağlayan TÜVTÜRK, 4-13 Nisan tarihleri arasında Karacabey köylerini ziyaret edecek.
Uluslararası standartlarda periyodik araç muayenesi hizmeti ile Türkiye’de trafik ve araç güvenliğine önemli katkı sağlayan TÜVTÜRK, gezici traktör muayene istasyonlarıyla araç muayene hizmetini Karacabey köylerindeki traktör sahiplerine ulaştırıyor.
Sabit istasyonlara uzaklığı sebebi ile traktörlerinin araç muayenelerini yaptıramayan köylerdeki traktör sahiplerine gezici traktör muayene istasyonlarıyla ulaşan TÜVTÜRK, Karacabey Ziraat Odası ile ortaklaşa yapılan çalışmayla 4-13 Nisan tarihleri arasında Karacabey köylerindeki traktör sahiplerine hizmet verecek.
4 Nisan Pazartesi günü Karacabey’de Karakoca Köyü’ne gidecek traktör muayane istasyonu, toplam 6 köyü ziyaret edecek.
Ülkemizdeki mevcut kanunlara göre, üç yaşını aşmış traktörlerin, her üç yılda bir muayene edilmesi gerekiyor. Aksi takdirde, traktör sahipleri, araçlarının trafikten men edilmesine kadar birçok yaptırımla karşılaşabiliyor.
Muayenesiz traktörlerin ikinci el satışı da yapılamıyor
İkinci el alım satımlarında da önemli olan traktör muayenesi için araç sahipleri, bu yıl 97,94 TL ödeyecek. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 19 Şubat 2014’ten itibaren hayata geçirdiği yeni düzenlemesine göre, geçerli bir araç muayenesi olmayan traktörlerin ikinci el satışının yapılması mümkün olamıyor. TÜVTÜRK yetkilileri, tescil kaydı olmayan traktörler için Karayolları Trafik Yönetmeliği’ndeki 28049 No’lu Resmi Gazete’de yayımlanan değişikliğe göre; “Traktörlerin tescil edilmesi halinde 1 ay muayene süresi verileceği, tescili olmayıp kazaya karışacak araçlar için cezai yaptırım uygulanacağını” da vurguladı.

GEZİCİ TRAKTÖR MUAYENE İSTASYONU

KARACABEY PROGRAMI PROGRAM

TARİHİ                                GİDİLECEK KÖY

04.04.2016 PAZARTESİ  KARAKOCA
05.04.2016 SALI               Y.KARAAĞAÇ
06.04.2016 ÇARŞAMBA SULTANİYE
12.04.2016 SALI               AKHİSAR
13.04.2016 ÇARŞAMBA DAĞKADI

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.