Türk’ün kahramanlık abidesidir!

CHP, “30 Ağustos Zafer Bayramı”nın önemine değindi:
Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Orhan Karabaş, “30 Ağustos Zafer Bayramı” nedeniyle yaptığı açıklamada, “Türk’ün ateşle imtihanından başarıya ulaştığı bir gündür” dedi.
            Karabaş, 30 Ağustos’un zaferle ulaşılmasını, Türk Ordusu’nun azim ve kararlığına bağlarken şunları söyledi; “30 Ağustos Meydan Muharebesi’nde elde edilen zafer, Türk ordusunun hedefini tespit etmiştir. Başkomutan Mustafa Kemal, ‘Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir’ diyerek düşman işgali altında kalan vatan toprakları 9 gün gibi kısa bir zaman dilimi içerisinde kurtarılmış, işgalciler 9 Eylül 1922’de İzmir’de denize dökülmüştür. Dünyada bir benzeri bulunmayan bu büyük zafer Büyük Önder, Büyük Komutan Mustafa Kemal ATATÜRK’ün inanılmaz dehası, Türk milletinin gurur ve cesaretiyle birleşmiş, rüyada dahi gerçekleşmesi mümkün olmayan başarı elde edilmiştir.”  
            30 Ağustos zaferinin hiçbir zaman unutulamayacağına dikkat çeken CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş, “Tarih boyunca uygarlıklar kurmuş, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı gururuna yedirememiş olan Türk milletinin bu zaferi bağımsızlığın yolunu açmış ve bugün içinde yaşadığımız Türkiye Cumhuriyet’i Devleti’ni kurmuştur. Güzel vatanımızı kurtaran başta onun Komutanı Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 87. yılında saygıyla anıyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.