“TürkTraktör” ihracat şampiyonu!

01 Haziran 2012, İstanbul- Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2011 yılında en fazla ihracat yapan şirketleri, düzenlenen "İhracatın Şampiyonları" töreni ile ödüllendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılımlarıyla gerçekleştirilen törende, sektöründe en fazla ihracat yapan ilk üç şirket ihracat ödüllerinin sahibi oldu.

Türkiye tarım sektörünün lider ismi TürkTraktör, 2011 yılında gerçekleştirdiği ihracat performansı ile makine kategorisinde en fazla ihracat gerçekleştiren şirket olarak ödüle layık görüldü. TürkTraktör, 2011 yılsonunda, bir önceki yıla oranla yüzde 7 artış sağlayarak, 9 bin 601 adet traktörün satışını yurt dışı pazarda gerçekleştirmişti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta, “TürkTraktör olarak Türkiye’deki başarılı performansımızın yanı sıra, ihracat etkinliğimizi her geçen gün kuvvetlendirmeye devam ediyoruz. Yurt dışı pazarı için özel olarak geliştirdiğimiz Utility traktör’ün seri üretimine geçtiğimiz yıl sonunda başladık. Bu model ile birlikte, yurt dışı pazara sunduğumuz platformlara bir yenisini ekleyerek yurt dışı etkinliğimizi genişletmiş oluyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.