Türklüğünü unutan Müslümanlar!

CHP eski İlçe Başkanı Nazmi Hacer, AKP iktidarını topa tuttu:

Eleştirilerini sert bir şekilde dile getiren Hacer, “Ne yaparlarsa yapsınlar, halkın milli duygularını yok edemeyecekler. Çünkü halkımız, söz konusu vatan olunca kimseyi dinlemez” dedi.

            Milli bayramlarda Atatürk Anıtı’na çelenk sunmanın, dini bayramlarda namaz kılmak gibi sevap olduğuna dikkat çeken Hacer, Türkiye’nin gidişini üzüntü verici bulduğunu söyledi. Hacer, “Dini bayramlarda kılınan namaz neyse, milli bayramlarda da Atamızın huzuruna koyduğumuz çelenk aynıdır. Emperyalist kuşatmayı kırarak, Türkiye Cumhuriyetini kuran Atatürk’e bir dakikalık saygı duruşunda bulunmak ibadet gibidir. Bir milletin milli ve dini değerleriyle oynamak sonun başlangıcıdır. Halk bunları unutmaz ve gereken cevabı sandıkta verir. O nedenle AKP hükümeti bu tehlikeli oyundan bir an önce vazgeçmelidir” diye konuştu.

            İktidara sahip olanların Türklüğünü unutan Müslümanları anımsattığını dile getiren Nazmi Hacer, “Milli değerleri yok etmeye çalışan hükümet, Türklüğün kutsallığını anlayamayan zihniyeti temsil ediyor. Bunlar Türklüğünü unutan Müslümanlardır. ‘Mustafa Kemal’ ismini ‘İsmail’ olarak değiştiren zihniyetten ne bekleyebiliriz ki?

Ne yaparlarsa yapsınlar, amaçlarına ulaşamayacaklar. Çünkü Türk halkı, söz konusu vatan olunca ne kanun dinler, ne de yönetmelik. 19 Mayıs’ta Anıtkabir’i ziyaret ederek sokaklara dökülen Türk halkı, her zaman ve her koşulda vatanına, Atatürk’üne ve Cumhuriyetine sahip çıkmaya devam edecektir” dedi.

            Sovyetler Birliği’nin 70 yıl boyunca egemenliği altında tuttuğu Türk Cumhuriyetlerinin bile dilini ve dinini unutmadığına dikkat çeken Nazmi Hacer, “Gün gelir devran döner. Hepsinin hesabı bir bir sorulur. Koydukları o yasaklar, yasakçıların kafalarına çalınır. Bu asla unutulmasın.

            Haksızlığa karşı, adaletsizliğe karşı direneceğiz. Hiçbir güç, ülkemizi ve Mustafa Kemal'i sevmekten bizi alıkoyamaz. O’nun açtığı yolda, kararlılıkla yürüyeceğiz. Biz, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın, başka devlet başkanlarının işaret parmağı ile çağırdığı bir ülke olmayı kabul etmiyoruz. Biz, onurlu bir ülke olmayı kabul ediyoruz. Bizim de ideallerimiz var, biz isteriz ki bu coğrafyada, herkes huzur içinde, herkes barış içinde yaşasın. Herkesin işi olsun, herkesin aşı olsun ve en önemlisi analar şehit haberleriyle hiçbir zaman ağlamasın.

Barışın ve dostluğun egemen olduğu bir Türkiye istiyoruz. Mutlu bir Türkiye yaratmak bizim ellerimizde. Emperyalizmin kucağına düşmeyelim. Birbirimizi ötekileştirmeyelim. Bu cennet vatanda huzur içinde yaşayabileceğimiz, güzel Türkiye'yi hep beraber kuralım. Çocuklarımız için, analarımız için, geleceğimiz için ülkemize ve milli değerlerimize sahip çıkalım” şeklinde sözlerini noktaladı.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.