“Türkiye’yi bu hale, yanlış dış politika getirdi”

Karacabey Saadet Partisi İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, Şanlıurfa Suruç’taki patlama ile ilgili taziye mesajı yayınladı. Saldırıyı lanetleyen Koçak, “Bu menfur olayı şiddetle kınıyoruz. Bu karanlık olayın bir an evvel aydınlatılması ve faillerinin adalete teslim edilmesi en büyük temennimizdir. Maalesef özellikle bölge ülkelerine yönelik yanlış politik duruşlar, Türkiye’yi terör örgütlerinin hedefi ve özellikle sınır bölgelerimizi provokasyonlara açık hale getirmiştir” dedi.
SP İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, Türkiye’nin son dönemde karanlık mihrakların hedefi haline geldiğini belirterek, “Saldırıların engellenmesi için her türlü istihbarat ve güvenlik önleminin ivedilikle alınması şarttır” dedi. Tetikçisi kim olursa olsun ve hangi terörist örgütten gelirse gelsin bu tür saldırıların asıl amacının bölgemizi daha da karıştırmak isteyen karanlık güçlere hizmet etmek olduğunu kaydeden Koçak, “Çok açıktır ki daha önce tıpkı Reyhanlı’da olduğu gibi Suruç’ta ki kanlı saldırı da, Türkiye’yi karıştırmak ve ateş çemberinin içine çekmek isteyen karanlık güçlerin kanlı bir provokasyonudur. Aziz milletimiz bu tür provokasyonlara karşı her zamankinden daha dikkatli olmalı ve tahriklere kapılmamalıdır” dedi.
Yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin dış politikasındaki yanlışlığa vurgu yapan Zeynel Abidin Koçak, “Maalesef özellikle bölge ülkelerine yönelik yanlış politik duruşlar, Türkiye’yi terör örgütlerinin hedefi ve özellikle sınır bölgelerimizi provokasyonlara açık hale getirmiştir. Bölgedeki arkadaşlarımızdan aldığımız bilgilere göre yabancı ülke ajanları cirit atmaktadır. Bu da göstermektedir ki, Türkiye ciddi istihbarat ve güvenlik zafiyetleriyle karşı karşıyadır. Bölgedeki ajanların faaliyetlerinin engellenmesi için acilen tedbirler alınmalıdır.
Saldırıda ölenlere bir kez daha Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Cenab-ı Allah bu tür felaketlerden hepimizi korusun” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.