“Hükümet bir an önce kurulmalı”

Karacabey Saadet Partisi İlçe Başkanı Yardımcısı Tahsin Yılmaz, ülkenin hassas ve kritik bir dönemden geçtiğini belirterek, “Bu tür dönemler için en büyük tehdit yönetimde baş gösterecek bir belirsizliktir. Kurt, puslu havayı sever. Bir an önce yönetimdeki belirsizlik giderilmelidir” dedi.
En başarılı koalisyon hükümetlerini Milli Görüş partilerinin kurduğunu dile getiren SP İlçe Başkanı Yardımcısı Tahsin Yılmaz, hükümeti kuracak olan partilerin bu tecrübelerden istifade etmelerini istedi.
Türkiye’nin, dışarıda “katillikten daha ağır bir şekilde soykırımla suçlanır hale, içeride ise ülkenin bölünme noktasına geldiği”ni belirten Tahsin Yılmaz, “Bu böyle gitmez. İçeride adil bir düzen, dışarıda D-8 ve kardeşler arasında birlik kurulsaydı, Türkiye’ye böyle itham edilebilir miydi? Tek çare, Milli Görüşün reçetelerinin hayata geçirilmesidir. Hangi fikre, hangi etnik yapıya sahip olursak olalım, hepimiz bu milletin evlatlarıyız ve kardeşiz. Hepimiz aynı gemideyiz. Bu ülkenin kavgaya değil, barışa, uzlaşmaya ihtiyacı vardır” dedi.
63. hükümeti kurmakla görevlendirilen Ahmet Davutoğlu’na başarılar dileyen Tahsin Yılmaz, sorumlu muhalefet anlayışları gereği bütün liderleri bu hassas süreçte yıkıcı değil, yapıcı olmaya, müzakerelerde parti kaygısıyla değil, ülke kaygısıyla hareket etmeye davet etti. “Niyet iyiyse, akıbet hayır olur. Ameller de niyetlere göredir” diyen Tahisn Yılmaz, koalisyon görüşmelerinde taraflar iyi niyetli olursa, hayırlı sonuçlar ortaya çıkacağını ve ülkeye, millete önemli hizmetler yapılabileceğini kaydetti.
Tahsin Yılmaz, açıklamasına şöyle devam etti;
“Nitekim bizim tarihimizde bu ülkeye çok hayırlı hizmetler yapmış, efsane başarılara imza atmış koalisyon örnekleri vardır. Mesela MSP-CHP koalisyonu bunun en güzel örneklerinden biridir. Kıbrıs Barış Harekatı bu koalisyon döneminde yapılmış Türkiye’nin en büyük sanayileşme teşebbüsü, ağır sanayi hamlesi yine bu dönemde gerçekleştirilmiştir.”
Refah Partisi ile DYP arasında gerçekleşen Refahyol Koalisyonu, Cumhuriyet tarihinin en başarılı hükümeti seçilmiştir. Havuz sistemi, denk bütçe, memur maaşlarına yüzde 150’ye varan artışlar, Eşel Mobil sistemi, D-8 oluşumu gibi destansı başarılara imza atmıştır.
Gerçekçi olmak gerekirse, Saadet Partisi’nin içinde yer almadığı hiç bir meclis, Saadet Partisi’nin içinde yer almadığı hükümetsiz geçen günler, Türkiye için bir kayıptır.
Seçimlerinin üzerinden 40 gün geçmesine rağmen, hükümet çalışmaları ağır aksak gidiyor, Bu böyle gitmez. 2015 kayıp yıl olamaz.
Hangi hükümet kurulursa kurulsun; denk bütçe yapmadan, havuz sistemini kurmadan sömürüyü engelleyemez. Hangi hükümet kurulursa kurulsun, üretim ve ihracat seferberliği başlatmadan ekonomiyi düzeltemez.
Hangi hükümet kurulursa kurulsun, her işin başına, önce ahlak ve maneviyat düsturunu koymadan haksızlığı ve ahlaksızlığı önleyemez. Gençleri uçurumdan kurtaramaz. Hangi hükümet kurulursa kurulsun, şahsiyetli bir dış politikaya geçmeden sözü dinlenir itibarlı bir devlet haline gelemez. Bunları da ancak Milli Görüş yapabilir, Saadet Partisi yapabilir. Diğer bütün ihtimaller zaman kaybından başka bir şey olmayacaktır. Geçmiş tecrübeler bunu açık bir şekilde ortaya koymuştur. Tek çare Milli Görüş, tek çare Saadet Partisidir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.