“Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır”

Karacabey Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Haluk Aka 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı.

Aka açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “19 Mayıs 1919’da Samsuna çıkan Mustafa Kemal Atatürk 29 Ekim 1923 tarihinde de Türk milletinin taleplerine ve adetlerine en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir diye ilan ettiği Cumhuriyet Türk milletine bırakılmış vazgeçilmez bir değerdir. Milletin bütün bireyleri bu iradede yönetime katılabilir ve söz sahibi olabilir. Cumhuriyet bize ulus olma, dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olma hakkını kazandırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği uygarlık yolundan hızla ilerlemelidir. Buna hiçbir güç engel olamayacak ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti sonsuza kadar yaşayacaktır

29 Ekim 1923 Emperyalist güçlere karşı dünya tarihinde eşine ender rastlanır bir kurtuluş mücadelesi veren büyük Atatürk’ün Cumhuriyeti kurduğu en şanlı gündür. Atatürk, ilkeleriyle de her zaman medeniyet ışığının öncüsü olmuştur. 29 Ekim ortak değerler etrafında  kenetlenme günüdür. Fakat Atatürk’ün ışığına gözlerini kapayanların uyguladıkları yanlış politikalar ülkemizi büyük bir karanlığa sürüklemektedir.   Atatürk devrimlerine olan bağlılığımızı sonsuza kadar sürdüreceğiz. Cumhuriyet Bayramımızın 95. yılı kutlu olsun.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.