Türkiye çöl olmasın!

Öğrenciler, çevre bilincinin yayılması için haykırdı:

İlçedeki tüm ilköğretim okullarının 'Çevre Kulübü' öğrencilerinden oluşan kalabalık, dün İmaret Camii önünden Cumhuriyet Alanı'na kadar ellerinde pankartlarla yürüdü.

Kaymakam Dursun Balaban, Belediye Başkan Yardımcısı Seçkin Eken, Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Beyhan Akınsal, ilçede faaliyet gösteren firma yetkilileri, polisler, öğretmenler ve TEMA Gönüllü Sorumluluğu üyesi miniklerin katıldığı yürüyüşte öğrencilerin açtıkları pankartlar dikkat çekiciydi.

Karacabey Belediyesi ile Geri Kazanım Şirketi'nin verdiği, “Ambalaj atıklarını atmayın ayırın, Geleceğinizi geri kazanın” yazılı T-Shirt'lerini giyen öğrenciler, çevre bilincinin yayılmasını istedi.

Ellerindeki pankartlar eşliğinde, “Türkiye çöl olmasın. Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez” şeklinde haykıran çevreci öğrenciler ayrıca açtıkları, “Bu dünya bizim kirletmeyelim”, “Biz doğayı korudukça, doğa da bizi korur”, “Yeşili sev, hayatı sev”, “Yapman gereken çok basit, işin bittiğinde musluğu kapat” “Ormanlar dünyanın akciğeridir”, “Çevreyi yeşillendiren, geleceğini renklendirir”, “Çevreyi hor gören, geleceği zor görür”, “Ağaç, hava, su, toprak; Gelecek onları koruyanın olacak”, “Bir ülkenin geleceği doğal kaynakların korunmasına bağlıdır”, “Çiçekler ağaçların gözü, kuşlar dilidir”, “Sağlıklı yaşam, sağlıklı çevreyle olur”, “Yarının doğası bugünden yaratılır”, “Doğa Tanrının sanatıdır”, “Yağmur doğanın sevinç gözyaşlarıdır”, Toprak altından değerlidir”, Doğa bekçiyle değil, sevgiyle korunur, “Yaş kesen baş keser”, “Bir ulusun gerçek zenginliği, ağaç örtüsüyle ölçülür” yazılı pankartlar vatandaşlar tarafından da takdirle karşılandı.

Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Alanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda toplanan çevreci topluluk, günün anısını fotoğraf çektirerek ölümsüzleştirdi.

Daha sonra da TEMA'lı minikler ise topladıkları atık pilleri Karacabey Belediyesi Geri Kazanım şirketine teslim ederek örnek bir davranışa imza attı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.