Türk polisinin gurur günü!

167. kuruluş yıldönümü coşkuyla kutlandı:

İlk olarak Cumhuriyet Alanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan program, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde gerçekleşen kokteylin ardından sona erdi.

Törene Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı, Emniyet Müdürü İsmail Aşkınoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Kerem Salkal, Güvenlik Hizmetleri Destekleme Derneği Başkanı Murad Bertan, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda ilçe halkı katıldı.

Cumhuriyet Alanı’ndaki törenin sunumunu yapan Polis Memuru İsmail Düzdağ, günün önemini belirten bir konuşma yaptı.

Düzdağ konuşmasında; “Bugün Türk halkının sevgi ve güvenini kazanmış, demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılâplarının ve laik Cumhuriyetin teminatı olan Türk polisi 167.  yılını coşkuyla kutluyor. Bu bizler için büyük gurur ve mutluluktur.

Şanla, şerefle yazdığı 166 yıllık bir maziyi geride bırakmış olan teşkilatımız, 167. kuruluş yılına girerken, sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, dünyadaki saygın yerini almış olmanın gururunu taşımaktadır.

Emniyet teşkilatı, toplumda huzuru ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanunun hâkimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli görevleri üstlenmiştir.

Türk polisi, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisinde görevini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edecektir.

Polisin suçları önlemesi, suçluların yakalanabilmesinde polis ve vatandaş işbirliği ne kadar güçlü olursa o denli başarıya ulaşılacağı bilinmelidir. Halkımız polisine güvenmeli ve yardımını esirgememelidir. Daha güzel günler için polis vatandaş el ele olmalıdır.

Teşkilatımızın 167. kuruluş yıldönümünü tüm yurtta olduğu gibi Karacabey ilçemizde de büyük bir coşku ve çeşitli etkinliklerle birlikte gururla kutlamanın mutluluğunu tadıyoruz. Bu vesile ile devletimizin ve milletimizin selameti uğruna canını feda eden arkadaşlarımızı rahmetle anıyor, emekli, gazilerimiz ile görevleri başında olan mensuplarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyoruz” şeklinde sözlerini noktaladı.

Emniyet Müdürlüğü bekçisi onurlandırıldı

Cumhuriyet Alanı’ndaki törenin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tebrikler kabul edildi. Tüm emniyet teşkilatının hazır bulunduğu kokteylde konuşan Kaymakam Dursun Balaban, Türk polisinin bu anlamlı gününü kutladı.

            İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki etkinlikte ayrıca ömrünün 40 yılını Emniyet Bekçisi olarak adayan ve emekliye ayrılan Fikri Yavuzlardan plaket ve çeşitli hediyelerle onurlandırıldı.

            Emniyet Müdürü İsmail Aşkınoğlu, görev süreleri boyunca özveriyle çalışan Fikri Yavuzlardan’a teşekkür etti.

            Oldukça duygulandığı gözlenen Yavuzlardan ise, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde 40 yılda çok güzel günler yaşadığını belirterek, “Hakkınızı helal edin” dedi.

            Aşkınoğlu’nun yanı sıra Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Kerem Salkal ile Güvenlik Hizmetleri Destekleme Derneği Başkanı Murad Bertan da Fikri Yavuzlardan’a hediyeler takdim ederek emeklilik yaşamında sağlıklı günler diledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.