“Türk Kızılay’ımızın her zaman yanındayız”

Hamiyet Özenli başkanlığındaki Karacabey AK Parti İlçe Kadın Kolları yönetimi Kızılay Haftası sebebiyle geçtiğimiz Pazartesi günü Kızılay Karacabey Temsilciliği Koordinatörü Ahmet Kırmızı’yı ziyaret etti.
Başkan Özenli, Kızılay’ın Türkiye’de ve dünyada insanların en zor anlarında yardımlaşma, dayanışma ve işbirliğini destekleyen kuruluş olma yolunda çalışmalarına devam ettiğini ve Türk milletinin gurur kaynağı olduğunu söyledi.
Türk Kızılay’ının özellikle afet dönemleri başta olmak üzere insanlık adına önemli görevler üstlendiğini ve hiçbir fedakârlıktan kaçınmadığını ifade eden Özenli, ”Kızılay kan bağışı konusunda da önemli çalışmalar yürütüyor. Kızılay yıllardır kan bağışı kampanyaları düzenleyerek, ihtiyaç duyacak olan vatandaşlarımıza destek olmaktadır. Gönüllü kan bağışçıları sayesinde milyonlarca vatandaşımız yaşama yeniden tutunuyor. Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Bizlerde Kızılay Haftası kapsamında geçtiğimiz hafta 81 ille koordineli olarak gerçekleştirilen Bursa’daki Kan Bağışı etkinliğine Karacabey İlçe Kadın Kolları Yönetimi olarak katılım sağlayarak, kan bağışında bulunduk. Kimin nerede, ne zaman kaç ünite kana ihtiyaç duyacağını bilemeyiz. O yüzden herkesi kan bağışı yapmaya yani hayat kurtarmaya davet ediyorum. Kan bağışla ki, can yaşasın diyerek sürekli ilçemizde konuşlanan Kızılay Kan Bağışı Tırı’na da destek vermeye devam edeceğiz. Türk Kızılay’ı darda kalanın yanında olan, dünyanın neresinde mağdur ve mazlum varsa oraya el uzatan bir kurumdur. Bugün dünyanın neresinde bir acil çağrı duysa elini uzatan Türk Kızılay’ı, ülkemizin dünyaya uzanan yardım elidir. Barış Pınarı Harekatı’ndaki başarımızda Türk Kızılay’ınında önemli katkıları olmuştur. Ayrıca Kızılay’ın ilçemizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yapmış olduğu giyim ve erzak konusundaki yardımlarını da takdir ediyoruz. Birçok anlamda önemli bir görevi üstlenen Kızılay Karacabey Temsilciliği yöneticilerine başarılar diliyor ve milletimizin iyilik eli olan Kızılay’ımıza bize düşen her türlü desteği vermeye devam edeceğimizi ve her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Kızılay Karacabey Temsilciliği Koordinatörü Ahmet Kırmızı da, Kızılay’ın yardımlarında din, dil, ırk ve ülke ayrımı yapılmadığını, yardıma muhtaç tüm insanlara, ellerinden geldiğince ve imkânlar çerçevesinde yardıma koştuğunu söyledi.
Kırmızı, üç ayda bir tekrarlanan Kızılay Kan Bağışı Kampanyası’na her zaman Karacabeylilerin çok duyarlı olduğunu dile getirerek, “Türk Kızılay’ı, Türkiye’nin yıllık kan ihtiyacının tamamını gönüllü ve güvenli kan bağışçılarından sağlamayı hedeflemektedir. Aralık ayı içerisinde de yine Kan Bağışı Kızılay Tırı’mız ilçemizde konuşlanacaktır. Geçtiğimiz aylarda ilik nakli ve kök hücre tedavisi bekleyen hastalarımız için ilçemizde yapılan projede bini aşkın gönüllünün Kök Hücre Vericisi olması bizleri onurlandırdı. Kan bağışının öneminin farkında olan Karacabey’li vatandaşlarımızın hassasiyeti bizleri mutlu ediyor. Kan vermek vücudun tazelenmesi adına da önemli bir durumdur. Gönlümüz arzu eder ki, hiç kimse hasta olmasın ve kaza geçirmesin ama hayatın bir gerçeği, bu anlamda sıkıntıya düşenlere de Kızılay anında yetişiyor. Kan, yapay olarak üretilmeyen ve kaynağı sadece insan olan bir sıvıdır. Yeni doğan bebekler, kanının değişmesi için kana ihtiyacı olan hastalar ve trafik kazalarında yaralanan vatandaşlarımızın gönüllülerin bağışlayacağı kana ihtiyaçları vardır. Bir ünite kanın bir insanın hayatını kurtardığını hiçbir zaman unutmayalım. Çünkü kan hayattır. Bu vesile ile her kampanyamıza hassasiyet göstererek kan bağışında bulunan tüm hemşehrilerimize de şükranlarımızı sunuyorum” dedi.
151 yıllık merhamet çınarı olan Türk Kızılay’ının hayırseverlerin her geçen gün artan destek ve güvenleri ile ihtiyaç sahiplerinin umutlarını yeşertmeye devam ettiğini belirten Kırmızı, “İhtiyaç sahiplerinin sofrasına kurban bereketini ulaştırmak için 12 yıldır vekâletle kurban kesim kampanyamızı da başarıyla yürütüyoruz. “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla yapılan kurban kesimi kampanyamızda kesilen kurbanlar paketlenerek mahalle muhtarlarımız aracılığıyla belirlenen ihtiyaç sahiplerine anlık olarak dağıtılıyor. Afet dönemleri dışında da ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Türk Kızılay’ı, manevi duyguların yoğunlaştığı Ramazan ayında da ihtiyaçlı vatandaşlara ulaştırılmak üzere zekat, fitre ve erzak yardımları vermek isteyen vatandaşlara da aracılık ediyor. Her yıl Ramazan ayında erzak kolisinden ayrı olarak konserve kavurma ve kıyma dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Ayrıca hayırseverlerimiz vasıtasıyla kış aylarında ihtiyaçlı öğrencilerimize ayakkabı dağıtımı yapıyoruz. Giyim, erzak ve diğer sosyal yardımlarımızla yıl boyunca yoksullarımızın yüzünü güldürmeye devam edeceğiz. Kızılay’a her yönden destek veren Karacabey’li hayırseverlerimize de teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu köklü kurum bağışçılarımızın fedakarlıkları ile her geçen gün büyüyor, iyilik hareketi dünyaya yayılıyor. Bizler de bu emanete layık olmaya çalışarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.