‘Türk kadını zafer sembolüdür’

‘Türk kadını zafer sembolüdür’
Karacabey Demokrat Parti Kadın Kolları ‘nın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle önceki gün Park Düğün Salonu’nda düzenlenen “Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Çayı” yoğun ilgi gördü.
Kadın Kolları Başkanı Kezban Tanrıverdi, tüm dünya kadınlarının anlamlı gününü kutlarken, DP çatısı altında Karacabey’deki bayanlara en iyi hizmeti vereceklerini kaydetti.
DP Belediye Başkan Adayı Şaban Yalazı, alkışlar eşliğinde yaptığı konuşmasında Türk kadınının fedakarlıklarından örnekler vererek, projelerini salonu dolduran bayanlarla paylaştı. İslam aleminin Mevlit Kandili’ni de kutlayan Yalazı, etkinlikte birinci ve ikinci hizmet planlarını açıkladı.
Büyük Önder Atatürk’ün kadınlara verdiği önemin ve seçme, seçilme haklarının dünya kadınları için güzel bir örnek olduğuna işaret eden Yalazı, sevgi, şefkat ve merhamet sembolü olan kadınlara yönelik Karacabey’de gerçekleştirecekleri projeleri ve ikinci hizmet planını şu sözlerle açıkladı:
“Önce insana hizmet ilkesiyle, dürüst, tutarlı, ilkeli davranarak, çıkarcı zümreler değil, Karacabey kazansın diyerek, ilçemizde sizler ve çocuklarımız için güvenilir bir geleceğin temelini atacağız. Kadın Meclisi, Kadın Dayanışma ve Danışma Merkezi, Karmek Mesleki Eğitim Projesi, gençlere sürekli iş ve aş kapılarını açacak mesleki eğitim ve beceri kursları, belediyeden eğitim ve kültür yayınları, Çatrık’ta önce cep ve ardından otobüs terminali, Sanayi Sitesi’ne kadar ışıklandırılmış yürüyüş yolu, diyaliz hastalarına servis imkanı, eğitim kurumlarına ve eğitime yüzde yüz destek, kapalı dolmuş durakları, Kardeş Aile Projesi, dolmuş taksi uygulaması, engelliler için özel minibüs, Aşevi’nin sürekli çalıştırılması, Soğan Pazarı’na kapalı satış alanı, Tarım, Hayvancılık ve Ticaret Fuarı, Kültür ve Kongre Merkezi, Kent Müzesi, Amfi Tiyatro, havuzlu ve heykelli meydan düzenlemeleri, Canbolu Deresi çevresinde peyzaj çalışması, çiftçi bayramı, e-belediyecilik ile önce öğrencilere SBS ve ÖSS soru bankası, park ve bahçelerin sürekli bakımı ve halkın da faydalanacağı çiçek seracılığı hayata geçirilecek, sonuçta her yönüyle markalaşan ve kaliteli yaşam standardının yükseldiği bir ilçede sürekli huzurlu ve mutlu olacağız. Sizlerin ve gelecek nesillerimizin güvenli yarınları için çok çalışacağız. Sizlerden aldığımız güçle ve Karacabey kazansın diyerek bu kutsal göreve hazırlanıyoruz.”
DP Belediye Başkan Adayı Şaban Yalazı’nın sık sık alkışlarla kesilen konuşmasının ardından, konuklara pilav ve çeşitli ikramlar yapıldı. Etkinliğe katılan yüzlerce bayan, DP Kadın Kolu yöneticilerine organizasyonu çok beğendiklerini belirterek, genç sanatçı Tamer Balım’ın güzel şarkıları ve başarılı performansıyla coşku dolu saatler geçirme fırsatı buldular.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.