Türk kadını gücünü Atatürk’ten almıştır!

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Mualla Gök, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler'e 8 Ekim 1934 yılında kabul edilmesinin ardından 5 Aralık 1935'te yürürlüğe giren yasa ile kadın-erkek eşitliği alanında önemli kararların alındığı bilgisini verdi.
    Bu yasa ile kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanındığına dikkat çeken Gök, Atatürk'ün kadın hakları konusundaki duyarlılığının dünyaya örnek olduğunu belirtti.
    Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet'in ilanından 9 ay önce (Şubat 1923) dile getirdiği, “Bizim sosyal toplumumuzun başarısızlığının sebebi, kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ilgisizlikten ileri gelmektedir. Yaşamak demek faaliyet demektir. Bundan dolayı bir sosyal toplumun, bir organı faaliyette bulunurken, diğer bir organı işlemezse, o sosyal toplum felçlidir” sözüne dikkat çeken Mualla Gök, Türk kadınının en büyük gücü Atatürk'ten aldığını ifade etti.
    CHP Kadın Kolları Başkanı Mualla Gök şunları söyledi; “Örneğin İtalya'da kadınlar 1948 yılında seçimlere girebilmiştir. Japon kadınları bu hakka 1950 yılında kavuşabilmiştir. Medeni kanunları aldığımız İsviçre'de ise, kadınlar haklarını 1971 yılında alabilmişlerdir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.