“Özel Gece”ye tam not

*Karacabey Tüm Engelliler Kültür Sanat Dayanışma ve Spor Derneği'nin, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle önceki akşam düzenlediği, “Dünyaya Geldik Bir Kere” isimli programa katılanlar unutulmaz bir gece yaşadı.

“Dünyaya Geldik Bir Kere” adını verilen özel gecede birbirinden farklı ve güzel etkinliklerle günün önemine vurgu yapıldı.
Özellikle Karacabey'in bilinen yüzleri olan bayanların podyuma çıkarak mankenlik yapması geceye damga vurdu.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi'ndeki özel geceye Kaymakam Ahmet Yurtseven, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı ve Belediye Başkanı Ergün Koç'un yanı sıra, siyasi partilerin temsilcileri, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yoğun katılım yaşandığı programda Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi hınca hınç doldu.
İlk olarak Kültür merkezinin giriş salonunda Halk Eğitimi Merkezi'nin engelli kursiyerleri, tasarladıkları el işleri katılımcıların beğenisine sundu. Ardından Mesleki Eğitim Merkezi'nde kuaförlere usta öğreticilik yapan Füsun Semerci'nin yetiştirdiği 8 öğrenci 4'ü kız 4'ü de erkek engellinin saçlarına birbirinden farklı şekiller vererek görsel bir şölen sundu.
Daha sonra 2-9 Aralık Mevlana Haftası nedeniyle Vedat Karabulut önderliğinde hazırlanan semazen gösterisi büyük ilgi gördü.
Mankenlere taş çıkarttılar
Özel gecenin en dikkat çeken bölümünde ise, Karacabey'in başarılı modacılarından Seviç Moda Evi'nin sahibi Sevinç Turgu'nun tasarladığı giysiler, ilçenin tanınmış bayanlarında podyumda sergilendi. Kaymakam Ahmet Yurtseven'in engelli bir kızla açılışını yaptığı etkinlikte, sahne alan ilçenin tanınmış bayanları, mankenlere adeta taş çıkarttı.
Alkış yağmurunun yaşandığı ve katılımcılar tarafından tam not verilen özel gece, Bursa'nın gözde mekanlarından Sera Bar'ın solistleri Sezgin Can, Tuğba Akyol ve Didem Çınar'ın seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla son buldu.
Karacabey Tüm Engelliler Kültür Sanat Dayanışma ve Spor Derneği Başkanı Kadir Altıneler program sonunda yaptığı açıklamada, özel gecede emeği geçen herkese teşekkür etti. Karacabey'in engelli vatandaşlarına her zaman sahip çıktığını dile getiren Altıneler, toplumun vazgeçilmez unsurlarından biri olduklarını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.