Türk Hava Kurumu 90 yaşında

Türk Hava Kurumu Karacabey Şubesi, kuruluşlarının 90. yılı nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.
Çelenk sunum törenine, THK Karacabey Şube Başkanı Kemal Tetik ve Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Basri Hotanlı, Hasan Bozan, Zeki Sır ve Kadir Beylikçi ile Şube Saymanı M. Cumhur Avcı katıldı.
90. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Şube Başkanı Kemal Tetik, Türk Hava Kurumu’nun geçmiş yıllarda olduğu gibi başarılı çalışmalara imza atmaya devam edeceğini söyledi. Türkiye’nin haklı gururu olma yolunda ilerlediklerini kaydeden Kemal Tetik, “16 Şubat 1925 yılında kurulan THK, aynı zamanda Türkiye’nin ilk sivil toplum kuruluşlarından birisidir. Kurulduğundan bu güne havacılığı geliştirme ve sevdirme adına birçok faaliyette bulunan THK, bundan sonra da görevini yerine getirmeye devam edecektir. THK, binlerce öğrenciye verdiği ücretsiz Havacılık Kursları ve Model Uçak Kursları ile havacılığı gençlerimize sevdirme amacındadır.
2011 yılında kurulan THK Üniversitesi, ülkemizin ilk sivil havacılık ve uzay üniversitesidir. Akademik düzeyde havacılık eğitimi veren THK Üniversitesi’nde, havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu insanlar yetiştirilmekte ve öğrencilerin büyük çoğunluğu burslu okutulmaktadır. THK ayrıca, Yangın Söndürme Uçakları ve Ambulans Helikopter hizmetleri ile de ülkemize hizmet vermektedir. THK Karacabey Şubesi olarak, kurumumuza destek veren ilçe halkımıza teşekkür ederiz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.