“Özgecan’ların canı yanmasın”

Karacabey Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Erol, Türkiye’yi ayağa kaldıran utanç olayı ile ilgili yaptığı açıklamada hükümeti sert sözlerle eleştirdi.
Mersin’in Tarsus ilçesinde Özgecan Aslan isimli genç kızın hunharca katledilmesine tepkiler çığ gibi büyürken, AKP hükümetine de eleştiri yağıyor. İnsan tasvirinin kabul etmeyeceği olayların giderek arttığına işaret eden MHP İlçe Başkanı Hüseyin Erol, yaptığı yazılı açıklamada, “İnsanlık hamurunun en iyi yoğrulduğu, yıllarca birçok inancı, düşünceyi, anlayışı, farklı kültürleri barındıran, tüm dünyanın takdir ettiği bir yapıya sahip güzel yurdumuzda, son yıllarda insan tasvirinin kabul etmeyeceği olaylar giderek arttı.
‘Mağdurun ve mazlumun temsilcisi olmak için iktidara talibiz’ diyerek yola çıkanlar, ülkemizde hangi konuyu ele alırsak alalım tutar taraf bırakmadı.
Konuşulacak ve anlatılacak çok şey var. Hepsinin zamanı gelecek. Şuan içimiz yanıyor, yüreğimiz kan ağlıyor.
Dilin kalpten geçenleri tam olarak anlatamadığı, hislere tercüman olamadığı zamanlar vardır. İnsan doğasında olan, insani bir haldir bu. Sözler kimi zaman düğüm düğüm olur insanın boğazında. Yüreklerin kavrulduğu anlar vardır. Bir şey söylemek istersiniz, ancak yutkunup susmayı tercih edersiniz. Bu da insani bir durumdur.
Bazı acıları en derininizde duyarsınız. Hüzünlenir, kederle dolarsınız. Kötülüğün ve alçaklığın timsali olan katillerin, masumlara yaptığı tarifi ve tanımı olmayan şiddetten dolayı insanlığınızdan utanırsınız. Bu da mı oldu? Bunu da mı gördük? Soruları kafanızda uçuşur. Beyninizin içini kemirir. Bu anlar zordur, sabır ve metanet gerektirir.
Mersin’in Tarsus ilçesinde, 2 günlük aramadan sonra bulunan Özgecan kardeşimizin vahşete kurban gittiğini öğrenmek bizlere bunları düşündürdü.
İnsan olmakla, insani davranmak aynı şey değildir. Bir canlıyı insaflı yapan vicdanı, bir varlığı da insancıl yapan ruh, ahlak ve asaletidir.
Özgecan, gencecik yaşta felaketle tanıştı ve hunharca katledildi. Ailesinin ve hepimizin ciğeri yandı. İnsan suretindeki yaratıklar, mazlum kızımızın kanını en iğrenç şekilde döktü, gün yüzü görmemiş işkencelerle canını aldı.
Bu saldırıyı lanetlemek yetmez. Kınamak kafi gelmez. Çünkü hiçbir söz Özgecan’ın yaşadıklarını tarif etmez, edemez. Olanları da geri getiremez.
İşte görüyoruz. Türkiye ne hallere düşmüş? Nasıl bir uçuruma savrulmuş?
Mevcut iktidar, ‘Ülkemizde işlenen cinayetlerin sorumlusuyuz’ diyor. O zaman sorumlu ve suçlular ayağa kalkmalıdır. Yönetim erkinin en asli görevi, halkın huzur ve refahını tesis etmektir.
İktidarın izlediği yol haritası sayesinde, “Çalışan her kadın fuhuşa hazırlık yapıyor’ diyen sözde din adamları, ‘Laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar, mini eteği giyiyorsan tazice uğradığında bas bas bağırmayacaksın’ diyen sanatçı müsvetteleri türedi.
“Yolsuzluk yapan kardeşim de olsa kolunu koparırım’ ve ‘Kadına uzanan elleri kıracağız’ diyen iktidar sayesinde, ülkemizde yolsuzluk, kadın cinayet ve darpları yüzde 1400 arttı. Bu rakamlar bizim tarafımızdan uydurduğumuz rakamlar değil. Devletin resmi sitelerinde yazan ve internet ortamında herkesin kolayca erişebileceği bilgilerdir.
Haftalarca, ‘İstanbul Kabataş’ta başörtülü bacıma saldırdılar’ yalanıyla kıyametler koparan yönetim kademesinin (Böyle bir olayın yaşanmadığı gerçeği ortaya çıktı.) dillerinin lal olması da ayrı bir trajedidir.
‘Kızlar okuyunca erkekler evlenecek kız bulamıyor’, ‘Kadınları hafifçe dövüp korkutabilirsiniz’ diyen il yöneticileri ile ‘Kadın herkesin içinde kahkaha atmayacak’ diyen Başbakan yardımcılarına sahip olmamız, acaba bu gibi olayların yaşanmasında etkisi yok mudur?
Herkesin, özellikle yönetim kademesinde bulunanların aklını başına alması ve şapkasını önüne koyup düşünmesinin zamanı çoktan geçti.
Başka Özgecan’ların canı yanmasın. Yüce Allah’ın özene bezene yarattığı ve kâinatta en büyük değer verdiği insanoğlu, böyle şeyler yaşamasın. Analar, babalar yanmasın. Ocaklar sönmesin. Yüce Allah, Özgecan kardeşimize rahmet eylesin. Geride kalan başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine sabır versin” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.