“Türk gencinin destekçisiyiz”

Atatürkçü Düşünce Derneği Karacabey Şubesi Başkanı Haluk Aka, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı açıklamasında, “19 Mayıs Gençlik’tir. Türk gencinin en büyük destekçisi olacağımıza söz veriyoruz” dedi.
Aka, “Güvendiğin gençlik senin ilkelerinin ışığında vatan aşkıyla dimdik yürüyor aziz Atatürk! 19 Mayıs, 1919, Milli Mücadele demektir; 19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşu demektir; 19 Mayıs Gençlik’tir; Türk milletinin ebedi lideri Atatürk’ü büyük coşku ve şükranla andığı en anlamlı günlerden biridir. Mustafa Kemal, temelleri çökmüş, her yanı işgal edilmiş Osmanlı devletinin bu durumu karşısında, “Türk ufuklarından bir gün mutlaka bir güneş doğacaktır ” demiş ve Milli Egemenliğe dayanan, kayıtsız ve şartsız bağımsız yeni bir Türk Devleti kurmaya karar vermiştir. Samsun’da başlayan, Amasya’da vatansever Türk halkının coşkulu desteğiyle kuvvetlenen Milli Mücadele Hareketi, Erzurum ve Sivas kongreleriyle yolunu kesin olarak çizmiştir.
1919 – 1922 yılları arasında yokluklar içinde olağanüstü bir gayretle Kurtuluş Mücadelesi vermiş ve sonunda büyük zaferler elde etmiş Türk ordusunu, değerli Türk milletini, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi şükran ve saygıyla anıyoruz.
19 Mayıs 1919’da cesur bir genç subayın olağanüstü iradesiyle başlatılan Türk Mucizesi, 1923 yılında bağımsız ve modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ile tarihte tüm dünyaya örnek olarak yerini aldı. Atatürk, muhteşem eseri Cumhuriyetin geleceğini ulusun gençlerine emanet etti. Ne yazık ki yüce dini değerlerimizi kendi siyasi çıkarları uğruna istismar eden bir hükümet tarafından kuşatılan ülkenin gençleri uzun zamandır sivil haklarını ve kişisel özgürlüklerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Atatürk’ün uygulamaya koyduğu çoğu Batı tarzı reformlar ve hatta Atatürk’ün kişiliği şu an sistematik bir saldırı altındadır.
Ancak Türk gençleri demokratik değerlerini korumaya, kurtuluş meşalesini Atatürk ideallerini içeren laik ve özgür bir toplum için taşımaya kararlılar. Vatansever Türk gençlerinin paylaştığı değerlerin daha demokratik ve adil olarak yönetilen bir topluma yol göstereceğine inanıyoruz.
Ülkemizin içinden geçtiği bu zor dönemde; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Gençliğe Hitabesi’nde hayat bulan sözleri çerçevesinde biz Atatürkçü Düşünce Dernekleri, her ahval ve şerâit içinde dahi, vazifesi Türk İstiklâl ve Cumhuriyeti’ni korumayı ve kollamayı görev biliriz. Atatürk’ün düşüncelerini, ilkelerini, politikalarını ve çağdaş ve aydınlık dünya görüşünü Türkiye’de koruyup yüceltmek ve tüm dünyaya tanıtmak yolunda, Türk gencinin en büyük destekçisi olacağımıza söz veririz. Tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun! Milletimize armağan ettiğin bu eşsiz bayram için sana minnettarız büyük Atatürk!” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.