“Bayrağı daha iyi yerlere taşıyacağız”

Bursaspor Başkanı Ali Ay, geçtiğimiz Cuma akşamı Karacabey Bursasporlu Taraftarlar Derneği’nin düzenlediği iftarda yeşil-beyazlı taraftarla bir araya geldi. Vahap Aka başkanlığındaki Karacabey Bursasporlular Derneği’nce Coşkun Parkada’da düzenlenen iftara Kulüp Başkanı Ali Ay’ın yanı sıra yönetim kurulu üyelerinden Görkem Akbaş, Ebubekir Keskin, Erkan Aydemir, Osman Dinsever, Enver Kumova ile çok sayıda yeşil-beyazlı taraftar katıldı. Karacabeyli Bursasporlular’ın Başkan Ali Ay’a ilgisi ise, gözlerden kaçmadı.
Görev aldıkları süre içerisinde birçok talihsizlik yaşadıklarını belirten Başkan Ali Ay, “İki buçuk sene içerisinde çok şeyler oldu, acısıyla tatlısıyla 2 sezon geçirdik. Çok daha iyi yerlerde olmayı hepimiz istiyorduk, en çok da ben istiyordum, nasip olmadı. Bursaspor zirveye oynayan bir takım olmalı. Futbol artık bir endüstri haline geldi. Bunun için öncelikle maddiyata ihtiyacımız var. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Çok güzel projelerimiz var. Mudanya Yolu’nda satılan arazi, Dereçavuş ve Ata Bulvarı’nda ki projemizde yakında gelir getirecek. Bu projeler gerçekleştiği ve şehir olarak birlik olunduğu zaman Bursaspor’umuzu ait olduğu yerlere getireceğiz.” dedi.
Futbol kulübü ile fabrika işletmenin çok farklı oluğunu vurgulayan Ali Ay, aradaki farkı şu sözlerle vurguladı. Ay, “İki kere ikinin dört etmediği tek camia futbol camiasıdır. İyi olsun diye yaptığınız hamleler sizin elinizde olmayan sebeplerden dolayı bazen fayda sağlayamıyor. Mesela Le Guen’i getirdik, dünya markası, Avrupa’nın en kaliteli hocalarından bir tanesi. Onunla ilk devre 25 puan aldık ama ikince devre maalesef tökezledik. Fakat biz bu tökezlemenin sebeplerini yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla tespit ettik. Bundan sonra bu tarz hatalar yapılmayacağının garantisini veriyoruz.” ifadelerini kullandı.
Kongrede 4 bin 400 üyenin oy kullanma hakkının bulunduğunu kaydeden Ali Ay, “Herkes kongreye katılım sağlamalı. Güzel bir kongre gerçekleşsin, güzel bir seçim havası oluşsun. Ben ve ekibim hepinizin oylarına talibiz. İki sezon önce devraldığımız bayrağı çok daha iyi yerlere taşıyacağımıza söz veriyoruz.” diye konuştu.
Kulüp yönetiminde profesyonelliğin öne çıkacağını söyleyen Başkan Ay, “Bundan sonra mali tablodan futbola kadar her şeyi profesyoneller yönetecek, bunun içinde belli başlı kararlar aldık. Scout ekibi ve Sportif Direktörlük için görüştüğümüz ve anlaştığımız isimler var. Bunun yanı sıra kulübün mali fotoğrafını çekecek ve bizlere yol haritası çıkaracak İstanbul merkezli bir kurumla görüşmeler yaptık. Tüm bu konularla ilgili gerekli açıklamaları da birkaç gün içerisinde yapacağız.” şeklinde konuştu.
Kulübün borcunun uzun ve kısa vadede 452 milyon TL’ye yakın olduğunu belirten Başkan Ali Ay, “Biz geldiğimizde kulübün borcu 100 milyon Euro’ydu. Biz bunu 85 milyon Euro’ya indirdik, stat isim hakkını da sattığımızda bu borç söz verdiğimiz gibi yarıya inecek.” dedi.
Camiada yaratılmak istenen algılara dikkat çeken Ay, “Bazı arkadaşlar gelir olarak 20 milyon Euro bütçe yaptınız diyor, giderleri ise Türk Lirası olarak söylüyor. Bu anlam kargaşasının ortadan kalkması için İstanbul takımlarının yaptığı gibi gider ve gelirleri döviz bazında sizlerle paylaşacağız.” açıklamalarını yaptı.
Karacabey’deki iftarın ardından Ali Ay ve beraberindeki yöneticiler alt yapıya verdiklerin önemin artarak devam edeceğini söyledi. Başkan Ay, taraftarların teknik direktör adayı ile ilgili sordukları soruya ise, “Gönlüm yerliden yana” yanıtını verdi.
Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda çoğunluk sağlanamadı
Öte yandan, Bursaspor’un Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın geçtiğimiz Cumartesi günkü ilk oturumunda yeterli çoğunluk sağlanamadı.
Yeşil-beyazlı kulübün Olağan Genel Kurulu 1. Toplantısı’nın ilk oturumunda yeterli çoğunluk sağlanamadı. Yeterli çoğunluk sağlanamamasından dolayı Genel Kurul Toplantısı ikinci oturuma ertelendi. Divan Başkanlık Kurulu Başkanı İdris Sevinç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “İlk oturum maalesef olmadı. Tarihte de bir kez olmuştu. 72 arkadaşımız buraya gelerek imzalarını attı. Dolayısıyla bu kongreyi maalesef gerçekleştiremiyoruz. İnşallah 26’sında 21.30’da çoğunluk aranmaksızın gerçekleştireceğiz. Yapılacak olan kongre Bursaspor camiasına hayırlı olsun.” dedi.
Büyükşehir Belediye Stadı’nda çoğunluk aranmaksızın yapılacak ilk oturum 26 Mayıs 2018 Cumartesi günü saat 21.30’da, ikinci oturum ise 27 Mayıs 2018 Pazar günü 12.00-17.00 saatleri arasında yapılacak.
Bursaspor’da mevcut Başkan Ali Ay’ın dışında başkanlık için Ahmet Bozdemir, Lemi Keskin ve Hüseyin Akdemir de daha önce aday olduklarını duyurmuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.