Türban bıktırdı

    Bu ülkenin türban sorunundan başka, sorunu yok mudur? Görsel basında, yazılı basında, iktidarda, buna bağlı olarak muhalefette devamlı konu türbandır. Bıktık artık, yeter diyoruz. Açlığı, sefaleti, yokluğu, yoksulluğu, yolsuzluğu önleyecek tedbirleri getirmek iktidarın görevidir. İktidarın gündeminde bunlar yok, varsa yoksa türban.
    İktidarın başörtüsü dedikleri örtü Anadolu’da ve köylerde kadınlarımızın başını örtme şeklidir. Onların örtünme ile ilgili bir sorunları yoktur. Türkiye’nin de yoktur.
    Türban ise, başörtüsü ile ilgisi olmayan siyasi bir simgedir. Türban, İsrail Pavlov hristiyan rahibelerin kullandığı örtü türüdür. Türbanda, saç görülmez, baştaki saçlar topuz olmuş, boyun hava almayacak şekilde bağlanmış bir örtünme şeklidir. Ve Türkiye’de çok yaygınlaştı. Herhalde sebebini de hükümet bilmektedir.
    Türban, Danıştay, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları mahkemelerinin kararları ile kesinleşmiş siyasi simgedir. Başbakan “Türban velevki siyasi simge olsa ne olur” sözleri ile siyasi simge olduğunu da bir kez daha kesinleştirmiştir. Buna rağmen hükümet “Başörtü” diyor. Mertçe, yiğitçe, delikanlıca türban siyasi simgedir ve biz bunu Türkiye’ye dayatıyoruz desinler. Bu milleti bu kadar saf yerine koymasınlar.
    Hükümet, genç kızlarımızın, sözde özgür iradesi ile kullandığı türbanı, üniversitelerde kullanmaları için uğraş vermektedir. Neyin özgür iradesi, 8-9 yaşındaki kız çocuğunun başında türban, altında pantolon, erkek çocukları ise site bahçesinde oyun oynamaktadır. Çocukluğunu yaşamaktadır. Başındaki türban özgür iradesi midir?
    Aile baskısı ile ilköğretimde türban, lisede türban, üniversitede türban, iş hayatında da türban kullanacaktır. Bu mudur kız çocuklarının özgür iradesi? Yoksa %80 aile baskısı, %20 mahalle baskısı ile kullandığı türban mıdır?
    Türban kullanımı, siyasi baskı, aile baskısı ve para ile başa takılan ABD’nin Türkiye’ye dayattığı ılımlı İslam felsefesinden, hükümet tarafından hayata geçirilmek istenen, din kısvesi altında bir aldatmacadır. Üniversitelerdeki türban serbestliği Ilımlı İslam’a geçişin devrimi olacaktır. Bunun çok net olarak bilinmesini istiyorum.
    Türban takarak, beyni yıkarak üniversiteden doktor olarak mezun olmuş bir kız, yarın “Ama, ben erkek vücuduna değemem günahtır” demeyeceğinin garantisi var mı? Tarikatlar genç kızları öyle işlemişler ki, dedesi yaşındaki benim elimi 16 yaşındaki akrabam kız çocuğu öpemiyor. Neymiş “nikah düşermiş”. Şu kansızlığa bakın, tarikatların ar duvarları çatlamış.
    “Üniversite de, kız özgür iradesi ile türban takmalı” diyenlere şunu sormak istiyorum. Bir başka kız kara ferace ile diğer bir kız kara çarşafla, üniversite ve sınıfa girerse be olacak? Erkek 25 cm sakal, başında fes, sırtında cüppe, altında potur pantolon, elinde asası ile aczimendi-taliban militanları gibi “Bu da benim özgür iradem, bende böyle giyiniyorum” derse ne diyeceksiniz? Korkarım türbanın serbest kalması için “O da onların özgür iradesi” öyle giyinebilirler de diyebilirsiniz.
    Avrupalılar için Türkiye Ortadoğu devleti olarak kabul edilmektedir. Avrupa ve ABD Türkiye’nin çağdaş modern demokratik bir ülke olmasını da istemiyor. İran ve Afganistan gibi bir ülke olmasını istiyor.
    Atatürk ilke ve inkılaplarına karşılar. Türkiye’yi devamlı kaşıyorlar. Ilımlı İslam devleti olsun, feodal yapı ile yönetilsin, toplum aydınlanmasın, Ortadoğu devletleri gibi Türkiye’yi de biz yönetelim. Yer altı ve yerüstü kaynaklarını biz sömürelim, düşüncesindedirler. ABD  ve AB  devletlerinin, Arapların devlet olamamaları, yer altı bunca zenginliğe rağmen, yarı sömürge olmaları, Türkiye içinde iştahlarını kabartıyor.
    Hükümet, Türban da Türban diyor, kadın, erkek eşitliğinden bahsetmiyor. Dünya Ekonomik Forumunun 2010 raporuna göre Türkiye, kadın, erkek eşitliğinde İran’dan bile geri ve 134 ülke arasında 126. sırada. Çağdaşlaşma düzeyimiz işte bu. AKP 8 yılda çağdaşlaşmayı arttıracağına geriye götürmektedir. Bütün derdi türbandır. Bütün türk kadınlarına türban giydirmek istemektedir.
    AKP’den başka bir şeyde beklenemez. Kadının yeni evidir, en az 3 çocuk yapmalısınız zihniyetindedirler.
    CHP Türban oyununa gelmemelidir. Laik Cumhuriyet ilkelerinden taviz vermemelidir. Yasaların verdiği her türlü hakkı kullanmalıdır. Türban oyununu bozmalıdır. Üniversitede türban giymeyi sağlarlarsa, ilköğretimde de kamusal alanda da türbanı serbest hale getirecekleri anlaşılmıştır.
    Türban, özgürlük sorunu değildir. Ilımlı islama geçişin başlangıcıdır.
    Ülkemin İran-Afganistan olmasını istemiyorum.
    

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.