Turan’ın Resim Sergisi’ne davetlisiniz!

Karacabey’in tanınmış girişimci kadınlarından, örnek hayırseverlerinden ve açtığı resim sergileriyle takdir toplayan Amatör Ressam Meliha Trakoğlu Turan Dünya Kadınlar Günü’nde eserlerini görücüye çıkaracak. Meliha Trakoğlu Turan, “08 Mart 2019 Cuma günü Saat: 14.00’de Mecidiye Mahallesi Ziraat Odası binasında açacağım sergime harcanan yaprakları, harcanan toprakları, harcanan kadınları, çizdiğim hat ve tezhip resimlerimi büyüklerinizin ve çocuklarınızın ellerinden tutup gelip görmeye davet ediyorum” dedi.
Aynı zamanda Mecidiye Mahallesi Muhtar Adayı olan Amatör Ressam Turan, soğan tarlalarında doğan, domates tarlalarında emekleyen, dikiş atölyesinde yürüyen bir kadın olarak Mecidiye Mahallesi’ne en iyi hizmeti vereceğine inandığını söyledi.
Resim Sergisi’ne tüm sanatseverleri beklediğini vurgulayan Meliha Trakoğlu Turan, “09 Şubat 1953 doğumlu, evli 2 çocuk annesiyim. 6 yıl dini eğitim aldım; halen mevlüthanlık yapmaktayım. 10 yıl bayan terziliği yaptım. Ayrıca, Orta Sarıbey Köyü’nde özel makine nakış kursları açtım. Kuaför emeklisiyim. 1997 ve 2002 yılları arasında TEMA Vakfı İlçe Temsilciliği yaptım. Marmara Bölgesi’nden “Örnek Kadın Çiftçi” seçildim. Dönemin Tarım Bakanı Sami Güçlü’den Eskişehir’de belge, plaket ve ödül aldım. Sırabademler Mahallesi’nden bağımsız olarak muhtarlığa adaylığımı koydum.
Ressam Yasemin Yüncü’den resim dersleri aldım ve Bursa’da Hürriyet Akpınar Kültür Merkezi’ndeki resim kurslarına katıldım. 2003 yılında Karacabey Ziraat Odası Kadın Komisyonu Başkanlığı’na atandım. Karacabeyliler Derneği’nin Sosyal İşler Sorumlusuyum.
08 Mart 2002 Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Karacabey Öğretmenevi’nde, 30 Haziran 2002’de Cumalıkızık Şenliklerinde, 18 Ekim 2003 Küçük Sanayi Meksa Ahilik Kültür Haftası’nda, ayrıca Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda da resim sergileri açtım. Avrupa Birliği Kadın Girişimcilik Eğitimi aldım. 2006 yılında Hat ve Tezhip Kursu aldım.
Karacabeyliler Derneği’nin açılışında Resim sergisi açtım. 3. Uluslar Arası Leylek Şenlikleri’nde Eskikaraağaç Köyü Tapınak içinde resim sergisi ve Osmangazi Yunuseli’nde sokak sergisi açtım. 50 yıllık yuvam ve Cumhuriyet Türkiyesi’nin bütün sıkıntılarını manevi duygular içerisinde her zaman paylaşmaya seve seve hazırım.
08 Mart 2019 Cuma Dünya Kadınlar Günü’nde Saat: 14.00’de Mecidiye Mahallesi Ziraat Odası binasında eserlerimi yayınlayacağım sergime tüm ilçe halkım davetlidir” diye konuştu.
Öte yandan Amatör Ressam Meliha Trakoğlu’nun Resim Sergisi 08 Mart Cuma (08.00-17.00), 09 Mart Cumartesi (08.00-12.00), 11 Mart Pazartesi (08.00-17.00) ve 12 Mart Salı (08.00-17.00) saatlerinde ziyaretçilere açık olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.