“Bir Milyon Mavi Kurdele”

*Uluabatlı Hasan’lı öğrenciler Sınıf Öğretmenleri Özlem Taş öncülüğünde 28 Şubat Nadir Hastalıklar Günün’de “Bir Milyon Mavi Kurdele” e-Twinning projesini hayata geçirdi…

Karacabey Uluabatlı Hasan İlkokulu öğrencileri Sınıf Öğretmenleri Özlem Taş rehberliğinde 28 Şubat Nadir Hastalıklar Günün’de düzenledikleri ‘Bir Milyon Mavi Kurdele’ e-Twinning projesi ile takdir topladı.
Bir ilke imza atan Uluabatlı Hasan İlkokulu öğrencileri geçtiğimiz Perşembe günü Sevgi Yolu’nda nadir hastalıklarda toplumsal farkındalığı arttırmak için mavi kurdele ve broşür dağıtımı gerçekleştirdi.
Proje sorumlusu Sınıf Öğretmeni Özlem Taş rehberliğindeki ilçe halkı tarafından büyük ilgi gören Uluabatlı Hasan’lı öğrencilerin mavi kurdele ve broşür dağıtımı etkinliğine Okul Müdürü Ferhat Coşan, okul personeli ile ilçedeki diğer okul idarecileri ve öğretmenler de katıldı.
Uluabatlı Hasan İlkokulu öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesine Karacabeyliler yoğun destek verirken Proje sorumlusu Sınıf Öğretmeni Özlem Taş etkinlik hakkında bilgilendirmede bulundu. Taş, “28 Şubat Dünya Nadir Hastalıklar Günü’ nedeniyle farklı bir etkinlik yaptık. Bu proje aynı zamanda uluslararası bir özellik taşıyor. ‘Bir Milyon Mavi Kurdele’ e-Twinning projesinin Bursa temsilcisi olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Proje ile 1 milyon kişiye ulaşıp farkındalık yaratmak hedeflendi. El ele verdiğimizde oluşturacağımız birliktelik ile hastaların seslerini duyurabileceklerine, sorunlarının kamuoyu tarafından farkına varılabileceğine inanıyoruz. Bir mavi kurdeleden bir milyona giden yolda herkesin desteğine ihtiyaç var. Bu konuya duyarlılık ve hassasiyetle yaklaşarak bizde Uluabatlı Hasan İlkokulu olarak nadir hastalıkla mücadele edenlerin yanında olduğumuzu göstermek amacıyla öğrencilerimiz gün boyu büyüklerine mavi kurdele takarak, broşürlerle bilgilendirme de bulundu. Karacabeyli vatandaşlarımız etkinliğimize büyük duyarlılık gösterdi. Katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Dünya genelinde 300 milyon, Türkiye’de ise 6-7 milyon insanın nadir görülen hastalıklarla mücadele ettiğine dikkat çeken Taş, “Bu sayının neredeyse yarısı çocuklardan oluşmaktadır. Bu hastalıkları taşıyan insanların maalesef %30’una yakını 5 yaşını göremiyor. Yüzde 50’si acılar içinde yaşıyor. Yüzde 20’lik kısmı ise şanslı kesim çok ağır seyir hali vermiyor ama yaşamlarını olumsuz etkiliyor.
28 Şubat Nadir Hastalıklar Günün’de ‘Bir Milyon Mavi Kurdele’ e-Twinning projesi olarak nadir görülen hastalıklarla mücadele eden insanların sesi olmak, toplumda duyarlılığı arttırmak, minik öğrencilerimizin empati kurma becerilerini geliştirmek için ve farkındalık oluşturmak için buradayız. Birçok ülkeden de ortağı olan projemiz anasınıfından liseye kadar birçok yaş gurubuyla beraber çalışmaktadır. Etkinliğimiz Türkiye de birçok il ve ilçede aynı anda eşzamanlı yapılmaktadır.
‘Bir Milyon Mavi Kurdele’ projesi, bir sosyal sorumluluk projesidir. Okullarda sosyal sorumluluk projeleri çocuklar için farkındalık ve sosyal fayda sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Bu proje yakından uzağa ilkesi ile sosyal sorumluluk sahibi bir yaklaşımla bir kampanya düzenleyerek sosyal bir bilinç yaratmayı hedeflemektedir.
Biz ne kadar çok olursak farkındalık yaratma adına sessiz çığlıklar o kadar çok gündeme gelecek ve seslerini duyurabileceklerdir. Onların sesi olup bir mavi kurdele takıp duyarlı bir toplum için el ele verdik. Bir kurdeleden bir milyon mavi kurdeleye ulaşmak için siz de onların sesine kulak verin diyerek, 28 Şubatta öğretmenlerimize, idarecilerimize ve halkımıza bir mavi kurdele taktık.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.