Tümbüldek Kaplıcaları “Tatil Köyü” oluyor

Vali Şahabettin Harput, Bursa'da termal zenginliğinin kullanılması yolunda son günlerdeki güzel gelişmelerin hızla devam ettiğini belirtti. Son zamanlarda turizm alanındaki projelerin Bursa için büyük şans olduğunu kaydeden Harput, Fin, İsveç ve Türk ortağı olan bir şirket valiliğe 10 bin kişilik bir üçüncü yaş tatil köyü kurmak üzere müracaat ettiğini dile getirdi. Harput, "Kendilerine resmi olarak böyle bir projeye sıcak baktığımızı ifade ettik. Bunun üzerine birlikte birkaç defa görüşme yaptık akabinde Bursa'da böyle bir tatil köyünün son derece uygun olacağı konusunda tam bir mutabakat içerisine girdik. Bununla ilgili olarak özellikle daha evvel turizm bölgesi olarak ilan edilen Mustafakemalpaşa ilçemizin Tümbüldek bölgesini esas aldık.
    Çünkü o bölgede çok güzel sıcak su kaynaklarımız var ve geniş de bir arazi var. Bu arazi için 10 bin nüfusa kadar büyüyecek olan geniş bir yaşlı tatil köyü amaçlanıyor. Tatil köyü dediğimizde özellikle insanların çiçekler, hayvanlar, spor faaliyetleri, sağlıkla alakalı sıcak suya dayalı terapi hizmetlerini alabileceği bir proje üzerinde çalışıyoruz" dedi.
    Turizm Bakanlığıyla bu projeye ilişkin bölgedeki arazilerin kullanımıyla alakalı izin talep edeceklerini kaydeden Harput, şöyle devam etti; "İnşallah Turizm Bakanlığımızın da bu konuya sıcak bakmasıyla bölgedeki bu projenin hayata geçirilmesi için önemli bir adımı atmış olacağız. Bu projede 5 bin insanın istihdam imkanının doğacağını belirtmek istiyorum. Ayrıca normalde bir turist ülkemize bir yılda 700 dolar bırakırken, bu gelen turistlerin her biri 2 bin 500 euro bırakacak. Yani bu normal bir turistin aşağı yukarı 10 mislinden daha fazla rakam tutuyor. Bu çok ciddi bir kazanımdır. Bunun bir an önce gerçekleşmesiyle ilgili çalışmalarımızı hızla devam ettiriyoruz".

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.