Tuğba Matlı’dan “Çözüm Süreci” hareketi

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Önder Matlı' nın eşi Tuğba Matlı' dan 'Çözüm Süreci'ne kitapla destek geldi.
    AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı' nın eşi Tuğba Matlı ile büyük oğlu Ali Kerem Matlı' nın 'Her Okula Bir Kitaplık' sloganıyla başlattığı kitap bağışı kampanyası kapsamında hazırlanan ilk 60 koli, Van'ın Faruk Köyü Köşebaşı İlköğretim Okulu'na ulaştı.
    Kitapları beraberindeki heyet ile birlikte Van'a kadar götüren Tuğba Matlı, çözüm süreciyle birlikte sükûnetin hâkim kılınmaya çalışıldığı bu bölgenin, yeni eğitim yatırımlarına da ihtiyacı olduğunu hatırlatırken,  gönüllü eğitim elçilerini bu bölgeye daha fazla yardımda bulunmaya davet etti.
    İlk etabında yaklaşık bin kitabın bağışlandığı kampanya fikrinin oğlu Ali Kerem'den çıktığını belirten Tuğba Matlı, proje hakkında şunları söyledi: “Biz kitapları büyük oğlum Ali Kerem ile toplamaya başladık. Kendisi 9 yaşında. Kendisinin, evde biriken kitapları vardı, okuyup kitaplığında duran. Bir gün, 'anne bunları kitabı olmayan çocuklara gönderelim' dedi. Fikir buradan çıktı. Bu kitapları Doğu ve Güneydoğu'da ihtiyacı olan bölgelere gönderebileceğimizi kendisine söyledim. Biz gittiğimiz her yerde bunu duyurmaya başladık. Gerek Ali Kerem kendi okulunda gerekse ben yaptığım ziyaretlerde böyle bir çalışmamızın olduğunu duyurduk. Kampanyaya olan duyarlılığı arttırmak istiyoruz. Vatandaşımız evindeki kitaplığında duran ve bir daha okumayacağını bildiği kitapları bu kampanyaya bağışlamasını bekliyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.