Tübitak başarısı çıtayı yükseltti

Karacabey’de 3 yıl önce eğitim vermeye başlayan Ulviye Matlı Fen Lisesi atağa kalktı. Kısacık geçmişi olan Fen Lisesi, ikinci kez katıldığı önemli bir yarışmada göğsümüzü kabarttı. Fen Lisesi’nin, Tübitak tarafından düzenlenen “Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”nda elde ettiği başarı dikkat çekici bulundu.
Okulun hizmet vermeye başladığı süreye bakıldığında, elde edilen başarıyı önemli bulduklarını söyleyen Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, sorumluluğun daha da arttığını dile getirdi.
Tübitak’ın bu yıl 48’incisini düzenlediği yarışmalarda, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Bilecik, Yalova, Kütahya ve Eskişehir’den katılan toplam 1226 öğrencinin çalışmaları değerlendirildi. Bu yarışmalara ikinci kez katılan Karacabey Ulviye Matlı Fen Lisesi’nin iki öğrencisi, başarının kapısını biyoloji ve matematik branşlarındaki performanslarıyla araladı.
Aylardır hazırlık çalışması yapan öğrencilerimizin ön elemelerdeki projeleri, 7 ilden gelen 1226 proje arasından ilk 100’e girerek Bölge Finali’ne katılmaya hak kazandı.
Bölge finalinde, Karacabey’i iki proje temsil etti. Biyoloji dalındaki çalışmaları ile dikkatleri çeken Beyza Cabri isimli öğrencimizin projesi birinciliği Karacabey’e taşıdı.
Bölge finallerindeki engelleri de bir, bir geride bırakarak birinci seçilen Beyza Cabri bu kez, 8-12 Mayıs 2017 tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek olan Türkiye Finalleri’ne katılmaya hak kazandı.
Ulviye Matlı Fen Lisesi’nin başarılı çalışmalarını kutlayan Kaymakam Yusuf Gökhan Yolcu, başarılı öğrencileri ödüllendirdi. Yolcu, başarının yakalanmasında emeği geçen öğretmen, öğrenci ve velilere tek, tek teşekkür etti.
Kaymakam Yolcu, “Fen Lisesi’nin yakaladığı başarı çizgisi çıtayı yükseltmiştir. Sanıyorum bu çizgisi, daha büyük başarıları getirecektir” dedi.
Fen Lisesi’nde yapılan ödül törenine, Kaymakam Yusuf Gökhan Yolcu ile birlikte, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Vural, Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ve okul müdürleri katıldı. Başarılı öğrenciler, göz kamaştıran çalışmaları hakkında konukları bilgilendirirken, Kaymakam, Belediye Başkan Yardımcısı, Milli Eğitim Müdürü ve okul müdürlerinin alkışını aldı.
Öğrenciler ve projeleri
Biyoloji dalında; Farklı Azot İzotopları Bulunan Ortamlarda Gerçekleşen Replikasyonlar Sonucunda Sentezlenen DNA’lardaki Ağır veya Normal Azotlu Nükleotid Sayılarının Pratik Hesaplanması Projesi ile birinci olan Beyza Cabri, geçen yıl da başka bir projeyle bölge finalinde üçüncü olmuştu. Cabri’nin danışman öğretmenliğini Mübeccel Aka yürütüyor.
Matematik dalında ise; Bir Noktanın Bir Doğruya Göre Simetriği Projesi ile bölge finallerine seçilen Oğuzhan Öztaşkın isimli öğrencimizin danışmanlığını da Öğretmen Ramazan Erdoğan yapıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.