TSM’ye taze kan!

Toplum sağlığı hakkında kamuoyunu bilgilendiren Dr. Uyğun, teşkilat yapısının Toplum Sağlığı Sorumluluğu ve İlçe Sağlık Müdürlüğü olmak üzere ikiye ayrıldığını söyledi.

Karacabey’in nüfusu itibariyle iki görevi de kendisinin üsteleneceğini belirten Uyğun, sağlıkla ilgili tüm istek ve şikayetler için vatandaşları beklediklerini duyurdu.

Toplum Sağlığı Merkezi’nin şehir merkezinden uzakta olduğu yönündeki eleştirilere yanıt veren Dr. Ensar Uyğun, “Sağlık sorunları önemlidir. Vatandaşlarımız uzak da olsa gelsinler. Kurum olarak onların tüm işlemlerini ve sıkıntılarını çözmek için elimizden gelen özveriyi göstereceğimizin bilinmesini istiyoruz.” dedi.

Diğer taraftan kamuoyunda Aile Hekimleri’nin sağlık raporu vermesi gibi bir zorunluluğun konuşulduğunu belirten Uyğun, “Böyle bir zorunluluk yok. Hiçbir Aile Hekimime ‘Sağlık Raporu ver ya da verme’ diye bir şey söyleyemem. Sağlık raporu vermek ciddi bir iştir. Yani kağıt parçasından ibaret değildir. Olumsuz bir durumda sağlık raporunu veren doktor da zan altında kalır” diye konuştu.

Çevre sağlığı konusunda da bilgiler veren Dr. Uyğun, “Bundan böyle Çevre Sağlık Birimimiz ilçede tam yetkili değil. Kaymakamlık bünyesinde, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile diyalog halinde olacağız. Basit çevre sorunlarını yine biz çözeceğiz ancak önemli konularda Bursa ile birlikte hareket edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.