Trafik rezaletinde aynı tas, aynı hamam! Etkililer ve yetkililer nerede?

Karacabey Gazi Mahallesi 191. Sokakta Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu’na 4’ncü kapı açılmasıyla başlayan tek yön uygulamasındaki trafik kargaşası sürüyor.
Sokak sakinleri, 50’ye yakın imzalı bir dilekçe ile şikâyetlerini, Belediye Başkanlığı ile Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirmesinden sonra başlayan soruşturmalar sıkıntılı bir sürece yeni boyut kazandırdı.
Okul yöneticilerinin şikâyet dilekçesine imza atanlara baskı yaptığı ve imzalarını geri çekmelerini istedikleri şeklindeki söylentiler ortalığı karıştırdı.
Şikâyet dilekçesi üzerine müfettişler tarafından açılan soruşturma devam ederken, 4. kapının 191. sokakta büyük sıkıntılar yarattığını yineleyen vatandaşlar, okul yöneticilerinin tutumunun sağlıklı olmadığını belirtti. Yöneticiler tarafından, şikâyetlerin geri çekilmesi istendiği belirtiliyor. Baskılara hiç bir anlam verilemiyor. Okulun ön cephesindeki 3 kapının girişi ve çıkışı öğrenciye yasaklanmış olmasının mantığı olmadığına dikkat çekildi. 4. kapı gerekçe gösterilerek tek yön uygulaması getirilen sokakta trafiğin allak bullak edilmesinin görmezden gelindiğini belirtiliyor.
191 sokak sakinleri, “Okulun 3 kapısı kullanılmayacaksa ve 4. kapı açılması zorunlu olacaksa neden trafiğe kapalı olan ortaokul sokağında seçim yapılmadı? 191 sokakta açılan kapı ile birlikte, trafik yoğunluğu içinde kalan öğrencilerin can güvenliğinin tehlikeye atılması hiç mi önem taşımıyor? Park yapılmaz levhası hiçbir işe yaramıyor. Özel araçlar park yapılmaz levhasının altını çiftlik gibi kullanıyor. Özellikle Salı günleri kıyametler kopuyor. Polis ve Belediye Zabıta ekipleri ortalıkta görünmüyor. Sürücüler arasında çıkan küfürlü tartışmalar sokak sakinlerini bir hayli tedirgin ediyor” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.