KEYFİ UYGULAMALAR HUZURU BOZUYOR!

Karacabey’de Meltem’in sık, sık gündeme getirdiği, Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu’ndaki 4. kapı ile baş gösteren “Trafik rezaleti” haberleri, devletin nasıl dövüldüğünün somut göstergesidir.
Söz konusu haberlerde, 191 Sokaktaki trafik yoğunluğunun Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu’nun açtığı 4. kapıdan sonra ivme kazandığı ve buraya amaçsız bir kararla getirilen tek yön yasağının nasıl sakıncalar doğurduğu anlatılıyor.
Neden zorlandığı belli olmayan ilginç uygulamayı umursayan yok gibi. Fotoğraflarla somutlaştırılan çelişkiler, tartışma götürmeyecek netlikte olmasına karşın nedense ses çıkmıyor.
Etkililer ve yetkililer arazi olmuş durumda.
Kaos adeta devlet eliyle besleniyor.
Yanlıştaki ısrarın yarar getirmeyeceğini dile getiren Belediye Başkanı Ali Özkan’da artık ortalıkta görünmüyor. Özkan, geçen yıl yeniden değerlendirme yapılabileceğini söylemiş ve Belediye Zabıta Müdürlüğüne talimat vererek gereğinin yapılmasını istemişti. Gel gör ki, aradan bir yılı aşkın süre geçmesine karşın henüz bir gelişme kaydedilmedi.
Acaba Ali Özkan da mı arazi oldu?
İLGİNÇ KARARIN MANTIĞI YOK!
İlginç karar diyorum, çünkü Şehit Bahadır’lı yöneticiler, 4. kapıyı Karacabey Ortaokulu’na giden trafiğe kapalı tarafta neden düşünmedi? Öyle ya, burada yeni yasaklar da gerekmiyordu.
Gel de düşünme!
Hiçbir araştıma yapmadan 191 Sokakta yasak kararı alıyorsun, ancak uygulayamıyorsun. Öyleyse yasak kararını neden alıyorsun? Görülüyor ki, bu sokakta polis 24 saat boyunca nöbet tutmadıkça, araştırma yapılmadan alınan kararın uygulanma olanağı yok gibi.
125. Sokak ile Öğretmenevi Sokağı için alınan tek yön kararı uygulanabildi mi? Söz konusu bu sokakalarda önceki uygulamaya dönülmedi mi?
Okulun ön kapılarından biri, ya da Ortaokul öğrencilerinin kullandığı yolun değerlendirilmemiş olması, yöneticiliğin kalitesizliğinden kaynaklanmıyor mu? Çözüm üretme kısırlığını göstermiyor mu?
Akılsız başın cezasını neden 191. Sokak sakinleri çekiyor?
Sokağın giriş köşelerine kural tanımaz kabadayılar park yapınca, nefes alma şansı kalmıyor.
Evine mi gitmek istiyorsun? Sokağa giremiyorsun. Yabancı araç sahiplerine sakın ola buralara park yapılamayacağını anımsatma, hemen kıyamet kopuyor.
Yaratılan sorunlarla boğuşmak zorunda bırakılan vatandaşın çilesi kimin umurunda?
Özellikle salı günleri, tek yön yasağı delik deşik yapılıyor.
Trafik kurallarıyla ilgili alınan yanlış kararlar kimi ilgilendiriyor?
Sağlıksız uygulama, sokak sakinlerinin işkence çekmesinden başka işe yaramıyor.
Trafik polisi mi nerede? Belediye zabıta ekipleri mi nerede? Arada bulasın..
ŞEHİT BAHADIR’DA NELER OLUYOR?
Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu yöneticileri her halde akıl tutulması yaşıyor?
Uzatmadan soralım: “Okulda nasıl bir sorun vardı da kapı bolluğuna yenisi eklendi? Kırk yıldır hiç bir müdürün göremediği sorun şimdi nasıl oldu da birden bire hortlayıverdi?
Okulun ana girişinde üç kapı bulunuyor. Diyelim ki öğretmenler, ortadaki kapıyı öğrencisiz kullanmak istiyor. (Düne değin öğretmen-öğrenci ayrımı yapılmıyordu.) Peki, ortadaki ana kapının sağında ve solunda yer alan iki kapı neden değerlendirilmiyor?
En önemlisi, trafiğe kapalı olan diğer sokaktaki Ortaokul öğrencilerinin kullandığı yol niye düşünülmedi?
Sıkıntısız seçeneklerin bolluğunu değerlendirememek, yetersizlik değilmi dir? 191. Sokakta sıkıntı çıkacağını bile bile neden böyle bir yola girildi?
Çocukların oyun alanını her gün biraz daha daraltarak yöneticilik yaptıklarını sananlar, “Yasak tohumlarıyla” öğrenci yetiştirilemeyeceğini iyi bilmelidir.
Nereden bakılırsa bakılsın, keyfi uygulamanın bir adım sonrası düşünülmemiştir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.