Trafik Rezaleti!

Karacabey 191. Sokakta 3 yıldır yaşanan trafik rezaleti hiç bitmeyecek gibi görünüyor. Rezalete dönüşen trafik tıkanıklığı vatandaşları canından bezdirmiş durumda.
Her geçen gün biraz daha artan sıkıntıya ilgililerin sessiz kalması ise kafalarda soru işaretleri yaratmaya başladı.
Tek yön zorunluluğu nedeniyle ortam zaman zaman çok gerginleşiyor. Salı günleri, dileyenin dilediği yere gelişi güzel park yapması sokak sakinlerinin huzursuzluğunun giderek artmasına neden oluyor.
Okulların açılmasıyla daha da tedirgin olan veliler, çocuklarının can güvenliğinin endişesi içinde ne yapacaklarını şaşırdıklarını dile getirdi.
Trafik keşmekeşliğini ilginç uygulamalarla dayanılmaz boyutlara taşıyan kural tanımaz sürücülere neden dur denilmemesi şaşkınlık yaratıyor.
İmza toplayarak gerekli yerlere şikâyetlerini yapan sokak sakinleri yetkililerin sessiz kalmasına anlam veremediklerini söyledi.
Yanlış bir uygulamayla kaş yaparken göz çıkarıldığına dikkat çeken sokak sakinleri, “Akıl alacak gibi değil. Böyle rezalet görmedik. Keyfi alınan bu karar yararı olmayan ve hiç bir zaman uygulanmayan bir karardır. Karar alınıyor, yasak getiriliyor, gel gör ki, uygulanmıyor. Anlayacağınız devlet aldığı kararı uygulayamıyor. Devlet, öncelikle aldığı kararın arkasında durmalıdır. Yasak olmasına rağmen ters yönden gelenler, ‘Park Yapılmaz’ uyarılarını iplemeyenler hep bu sokakta.
Okullar açıldı ve çocuklarımızın can güvenliği bu yıl da tehlikede. Her an korku içinde yaşıyoruz. Bu sokakta trafik işkencesi bitecek gibi değil. Çektiğimiz sıkıntı sözcüklerle anlatılamaz. Özellikle salı günleri tam da sokağın ağzında kıyametler kopuyor. Sözde tek yönlü yol. Ne girebiliyorsun, ne çıkabiliyorsun. Sözde 2 sivri zekâlının düşünmeden aldıkları kararla okula bilmem kaçıncı kapı açıldı ve bu karardan sonra buraya bol bol trafik yasakları getirildi. Gel gör ki kimse tınlamıyor. Ya düşüncesizce karar alma, ya da aldığın kararı uygula. Söz konusu sokakta devletin iflası tavan yaptı. Örneğin, fotoğraflarda gördüğünüz uyanık pazarcının traktör römorku 7/24 aynı yerde. Karşı yaya kaldırımda, üstelik yasak tabelasının altında bir başka pazarcı park yapmış durumda. Altı metre genişliğindeki sokağın başını çeteler işgal edince git bakalım evine gidebiliyor musun? Ya da, çık bakalım evinden çıkabiliyor musun?
Duyarsızlık dip yapmış, utanma, arlanma kalmamış. Bu rezaletin sorumlusu sadece sürücüler değil, onlara sessiz kalan yetkililer de aynı oranda suçludur.
Kaymakam, Emniyet Müdürü, Belediye Başkanı, Milli Eğitim Müdürü arazi olmuş durumda. Anlayacağınız, Karacabey’de trafik rezaleti devlet eliyle teşvik ediliyor” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.