Trafik rezaleti tavan yaptı

Karacabey girişinde, “Kamyon Giremez” yazılı uyarı tabelası olmasına karşın, sürücülerin trafik kurallarına saygı göstermemesi, vatandaşları çileden çıkarıyor.

Meltem’in fotoğraflarla somutlaştırarak defalarca gündeme getirdiği park sorunu rezaleti Karacabey’de dayanılmaz boyutlara ulaştı. Yetkililerin yasak delicilere duyarsız kalması kafalarda soru işareti yaratıyor. ‘Tabelayı da, yasağı da takan yok’ diye tepkisini dile getiren vatandaşlar, “Şehir içi trafik rezaleti dayanılacak gibi değil. Mahalle aralarına park yapan tır, kamyon ve otobüslerin sayısının her geçen gün artması, birçok sorunu da beraberinde getiriyor. Sokak araları tır ve kamyonların park alanı haline geldi. İlçede uygulanmayan bir trafik kuralı söz konusudur. Bu yasaklar süs olsun diye mi kondu? Uygulanmayan kural, kural değildir. Denetim yapılmadığı açıkça ortada. Kamyon ve ağır tonajlı araçlar şehrin içinde cirit atıyor. Yetkililer ise nedense görmezden geliyor” diye yakındı.

Sokakların, otobüs-kamyon-tır garajına dönmesinden üzüntü duyduklarını dile getiren vatandaşlar, can ve mal güvenliklerinin de tehlikede olduğunun sinyalini verdi. Karacabey Ortaokulu arkası ve Esentepe yolunda Şehir Mezarlığı önünde gelişigüzel park eden kamyon, otobüs ve tırların yolları bozduğu, trafiği aksattığı gibi birçok tehlikeyi de beraberinde getirdiğini ileri süren vatandaşlar, “Karacabey Ortaokulu arkası ve Şehir Mezarlığı’nın önüne devasa araçlar park yapıyor. Otobüsler nerdeyse burasını terminale dönüştürdü. Bu araçlar yaya kaldırımlarını da kapatıyor. Bazen park yaptığı yerde günlerce kalan bu araçlar, özellikle geceleri hırsızlara, gaspçılara ve ahlaksızlara gizlenme ortamları yaratıyor. Karşıdan karşıya geçmeye korkuyoruz. Gece olunca kötü niyetli kişiler kamyon arkalarına saklanarak her türlü rezaleti yapıyorlar. Can ve mal güvenliğimiz tehlikede. Trafik normlarına göre tır, kamyon, otobüs gibi araçların şehir içinde park etmesi sözde yasak. Gel gör ki, denetimsizlik nedeniyle boş buldukları yerlere gelişigüzel rahatça 7/24 park ediyorlar. Boş buldukları yere park eden araç sahipleri mahalle aralarında ve sokaklarda hem görüntü kirliliğine, hem de trafik sorununun tehlikeli biçimde büyümesine yol açıyor. Tonajı ağır araçlar yolların kısa sürede bozulmasına neden oluyor. Asfaltta ve parke taşlarda göçükler yaratıyor. İlçe de sanki yasaklar delinmek için varmış gibi bir anlayış hâkim. Bazı sürücüler ne yazık ki, araçları evine yakın olsun diye özel bir çaba gösteriyor. Öyle ki, sanki sokağa taksi park yapıyormuş gibi büyük aracını getirip evinin önüne park ediyor. Öyle olunca da, bazı sokaklarda girilmez bir durumla karşı karşıya kalınıyor. Gece gündüz demeden sokağa gelen kamyonların yaptıkları gürültü kirliliği ve sıkışıklık vatandaşı bunaltıyor. Kaçak parkçıların işgal ettikleri yerler sebebiyle sıkıntı günden güne büyüyor” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.