‘Ihlamur Kokulu Günler’e davetlisiniz!

Karacabey Belediyesi’nin, ilçenin sahip olduğu eşsiz değerlerin Bursa ve ülke gündemine taşınması hedefiyle bu yıl ikincisini düzenlediği Ihlamur Festivali, dün start aldı. Karacabey bünyesindeki dünyanın en büyük Ihlamur Ormanları’nın doğaseverlerle buluşturulacağı geniş kapsamlı festivalin büyük ses getireceği belirtildi.

Dünyanın en büyük Ihlamur Ormanları’na sahip Karacabey’de dün Çalgıcı Mektebi’nin konseriyle başlayan ve Pazar gününe kadar devam edecek olan “Ihlamur Kokulu Günler Festivali’ nin açılış töreni ise bu akşam yapılacak.

Yeniköy’de düzenlenecek festival etkinlikleri kapsamında bu akşam Saat 21.00’de açılış töreni, ardından da Nida Şan’ın sahne alacağı kaydedildi.

Cumartesi Saat 21.00’de İMERA ve Pazar günü de Popstar İkizler konseri gerçekleştirilecek. Ayrıca, 5 Ağustos Cumartesi günü saat 09.00’da Ihlamur Ormanları’nda halk yürüyüşü yapılacak. Öte yandan festival süresince Alışveriş Şenliği, Yerel Ürünler Pazarı, DJ Ali Toprak müzikleri ile çocuklar için oyun ve yarışmalar da düzenlenecek.

Karacabey’in keşfedilmemiş onlarca değerinin gün yüzüne çıkarılması ve hak ettiği konuma ulaştırılması için büyük bir atılım dizisi başlatıldığına vurgu yapan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçenin ‘Modern ve Müreffeh Kent’ hedefine ulaştırılması noktasında yakalanan başarılı çizgiden de Karacabeyliler adına son derece mutlu olduklarını kaydetti.

Başkanı Özkan, 4 gün sürecek Ihlamur Kokulu Günler Festivali’ne tüm doğa tutkunlarını Yeniköy’de buluşmaya ve Ihlamur Ormanları’nın ‘Hayat İksiri’ denebilecek eşsiz havasını solumaya davet etti. Özkan, ilçenin el değmemiş doğal varlıklarına akademisyenlerin de ilgisinin artarak devam ettiğini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.