Trafik Haftası programı belli oldu

Karacabey’de trafik güvenliğinin sürekliliği ve bu bilincin arttırılması amacıyla ülke genelinde her yıl 07-13 Mayıs tarihlerinde kutlanan, “Trafik Haftası” programı açıklandı.
    Buna göre 07 Mayıs 2013 günü sat 10.00'da Karacabey Ticaret Borsası’nda, “Karayolu Trafik Haftası Açılış Töreni” düzenlenecek.
    Trafik Haftası, yapılacak bir dizi etkinliklerle anlam kazanacak. Karacabey Karayolu Trafik Haftası Tertip Komitesi’nın aldığı kararlar doğrultusunda, hafta boyunca ilçe protokolünün makam ve resmi araçları dahil olmak üzere tüm resmi araçlar ile taksi, dolmuş, servis aracı, otobüsler gibi ticari araçlara ve gönüllü vatandaşlara ait diğer araçların dış ayna veya anten uçlarına kırmızı renkli küçük kerdele bağlanacak.
    Trafik Haftası bilincinin arttırılması için ilçe genelinde afişler asılacak ve Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde okullar genelinde beste, resim, öykü, makale, şiir, fotoğraf, afiş ve slogan dallarında yarışmalar düzenlenecek. Bunların yanı sıra, liseler arası Genç Erkek ve Genç Kızlar kategorilerinde koşular yapılacak.
    Tüm Trafik Haftası programına davet eden Kaymakam Ahmet Yurtseven, “Trafik güvenliğinin sağlanabilmesi ve devam ettirilmesi amacıyla tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de de her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi günü ‘Karayolu Trafik Güvenliği Günü’, bu günü takip eden hafta ise ‘Karayolu Trafik Haftası’ olarak kabul edilir. İlçemizde de Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri 07-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecektir. Etkinliklerde tüm halkımızı da görmek istiyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.