Matematik öğretmeni yok, dersler boş geçiyor

*CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş, bu durumun kabul edilebilir yanı olmadığını dile getirerek, “Çocuklarımızın geleceği karartılıyor. AK Parti Hükümeti’nin milli eğitim politikası iflas etmiştir” dedi.
Karacabey Lisesi’nde yeni ders yılının başlamasıyla birlikte Lise-2 ve Lise-3. sınıflarda öğretmen yetersizliği nedeniyle matematik derslerinin boş geçmesi sıkıntı yarattı. CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş, matematik öğretmeni olmaması nedeniyle Karacabey Lisesi’ndeki derslerin boş geçmesini basiretsizlikle nitelendirdi. Karabaş, “Yarınlarımızın güvencesi” diye nitelendirilerek kandırılan öğrencilerin derslere hala başlayamamış olmasını çok düşündürücü buldu.
Karabaş, matematik derslerinin 18 gündür boş geçiyor olmasına, çözüm getirilmemesinin çok komik olduğunu söyledi. Yeni ders yılının 8 Eylül’de başlamasına karşın öğrencilerin matematik derslerine girememesini sert bir dille eleştiren Karabaş, “Hastalığından dolayı rapor alan öğretmenimize geçmiş olsun diyor ve acil şifalar diliyorum. Sorun, okul açıldığından beri bu konuya çözüm getiremeyen Milli Eğitim Müdürlüğünündür. Öğrencileri başı boş bırakarak, eğitimlerini engellemek kimin haddine. Yöneticiler bu zamana kadar neden bir çözüm yolu bulamadılar. Karacabey’e yeterince matematik öğretmeni neden atanmıyor? Buna benzer sıkıntılar bir çok okulumuzda yaşanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Karacabey’e üvey evlat muamelesi yapmasını içime sindiremiyorum. Emekli bir öğretmen olarak böylesi vurdumduymazlığı şiddetle kınıyorum” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öğretmen açığı bulunmadığı yönündeki açıklamalarına dikkat çeken Karabaş, derslerin boş geçmesinin görmezden gelinmesini şaşırtıcı buldu. Okul yöneticilerinin durumu Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirmesi gerektiğini belirten Karabaş, “Milli Eğitim bu olayı biliyor mu? Biliyorsa neden hiçbir şey yapmadı? Bilmiyorsa, okul yöneticileri ne iş yapar? Onlar neden Milli Eğitim’den öğretmen talebinde bulunmazlar? Bu şekilde öğrencilerimize kötülük yapmaya ve velileri endişeye sokmaya kimsenin hakkı yoktur” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.