Trafik borcu olanlara müjde

Ödenmemiş trafik cezası ve birikmiş trafik vergisi borcu olanlar dikkat! Koşulları sağlıyorsanız aftan veya indirimden yararlanabilirsiniz.

Trafik cezalarını ödemeyen veya dava açanlara iyi haber. 31 Ekim 2013 tarihine kadar başvuruda bulunanlara ödeme avantajı sağlanacak. Ancak bu avantajdan yararlanmanız için bir dizi şartı yerine getirmeniz gerekiyor. Trafik cezalarında aftan yararlanmak için öncelikle cezanızın 31 Aralık 2010 tarihinden önce verilmiş ve 2 Ağustos 2013 tarihi itirabiyle ödeme zamanını gelmiş olması gerekiyor. Bir diğer koşul ise cezaya ilişkin hukuki sürecin başlamış olması gekekiyor. Bu durumda iseniz 31 Ekim'e kadar vergi dairesine başvuruda bulunmanız gerekiyor.

MTV VE CEZALARA AF

Başvuru için 31.12.2014’e kadar süre tanınan Motorlu Taşıtlar Vergisi ile ilgili bu affın kapsamına, borcu olan herkes girmiyor. 1990 ve daha eski model olan taşıtlar giriyor.

Bu taşıtların 31.12.2014 tarihine kadar İl Özel İdaresi veya MKE hurda işletmesi müdürlüğüne teslim edilmesi suretiyle, taşıtın hurdaya çıkartılıp, kayıt ve tescillerinin sildirilmesi gerekiyor.

Bu durumda, 31.12.2014 tarihine kadar tahakkuk ettiği halde ödenmemiş;

Motorlu Taşıtlar Vergisi, gecikme zammı, gecikme faizi ve vergi cezalarının tamamı silinecek. 28.02.2009 tarihine kadar plakaya yazılan trafik cezaları da silinecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.