Trafik akışının engellenmesi rant mı yaratıyor?

Karacabey’de Atatürk Bulvarı üzerinde gelişi güzel park yapan bir tır trafiği allak bullak etti. Şehir içi minibüslerinin durak yerini gasp ederek park yapan tır sürücüsüne vatandaşlar büyük tepki gösterdi.
Karacabey girişinde, “Kamyon Giremez” yazılı uyarı tabelası olmasına karşın bazı sürücülerin trafik kurallarına saygı göstermemesine kayıtsız kalan polisi de eleştiren vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Trafiğinin en yoğun olduğu gün, Atatürk Bulvarı üzerindeki çirkin görüntülere göz yumulmasını anlamakta zorluk çektiklerini söyleyen vatandaşlar, “Birileri inşaat yapacak diye trafik işlemeyecek mi? Karacabey dışındaki ilçelerde pek görülmeyen söz konusu bu sorumsuzluk yıllardır yaşanmaktadır. Trafiğin felç olmasına neden göz yumuluyor acaba? Karacabey’de bu durumları ranta dönüştüren çete mi var? Sokaklar ve caddeler inşaat malzemelerinden geçilmiyor. Yayalar kanat takıp uçarak mı gidecek? Kansere dönüşen yaraya neden pansuman yapılmıyor? Polis ve zabıta görev yapmıyorsa düşündürücü değil midir? İnşaat malzemesi indirmek üzere minibüs durağını işgal eden tıra göz yumulunca ortalık ister istemez karıştı. Trafik akışı durdu. Şehir içi toplu taşıma araçlarının sürücüleri ne yapacağını şaşırdı. Uyarılara ve ortalığın karışmasına aldırmayan tır sürücüsü bir saatten fazla keyfi uygulamalarıyla vatandaşı çileden çıkardı. Birileri rantlanacak diye caddenin trafiğe kapanması normal midir?
Trafikteki araçların sıkışması ve saatlerce kuyrukta beklemek durumda kalması normal midir? Sürücülerin birbirlerine girmeleri, hatta küfürleşerek kavga etmeleri, belediye başkanlarını ve emniyet müdürlerini memnun mu ediyor?
Kaldı ki, ağır tonajlı kamyon ve tırların yollarımızı bozduğu bilinmesine karşın bunlara hala neden izin veriliyor? Uygulanmayan trafik kurallarını biz ne yapalım?” diye yakındılar.
Karacabey’de sık, sık yaşanan bu görüntülere artık son verilmesini isteyen vatandaşlar, belediyenin ve emniyet müdürlüğünün, zaman yitirmeden önlem alması gerektiğini dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.