Toprak, “Bugün birlik olalım, el ele verelim”

Büyük Birlik Partisi Karacabey İlçe Başkanı İzzet Toprak Dağlıca’da ve Iğdır’da şehit olan asker ve polislere Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diledi. Toprak, son günlerde yaşanan terör olaylarına karşı birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
Yaşanan terör olaylarına tepki gösteren Toprak; “Bugün birlik olalım, el ele verelim, bu hain bölücü PKK’nın kökünü kazıyalım. Bunun için önce birliği tesis etmemiz gerekiyor. Bunu başta Cumhurbaşkanı, hükümetin önderliğinde yapılması gerekiyor. Hükümet bütün siyasi partilerle bir araya gelmeli” dedi.
Toprak, “PKK’lılarda müşrik değil benzetmesinde bulunacak kadar alçalabiliyorlar. Çanakkale’dekiler neyse Dağlıca’dakiler de odur. İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Çanakkale Şehitleri şiirinde Bedir’in aslanları o kadar şanlıydı diyor.” diye hatırlattı.
İlçe Başkanı Toprak, ‘Bazılarının bunu anlamadığını’ dile getirirken, “İlim sahibi olanlar bunu anlıyor. Bu hain PKK’lıların Resul’ü Ekrem dönemindeki müşriklerden daha adidirler, daha şerefsizdirler. Müşriklerde Allah’a inanmıyorlar ama en azından pusu kurmuyorlardı. Bedir, Hendek savaşlarında mertçe savaştı. Bunlar gibi adice pusu kurarak, mayın patlatarak Müslümanları şehit etmiyorlardı. Bu gafillerin aklını başına alması lazım. Askerimize dil uzatmaktan vazgeçmesi lazım” dedi.
Bugünün siyaset yapma günü olmadığını, istismar yapma günü olmadığını kaydeden Toprak, bunların üzerinden siyaset yapmadıklarını dile getirdi. Bununla ilgili bir takım uyarılarının olduğunu ifade eden İlçe Başkanı Toprak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Yine hatırlatmalarda bulunarak uyarı yapmak istiyoruz; dün bizi dinlemediniz, bari bugün uyarılarımızı dikkate alın. Adına çözüm süreci dedikleri bu süreç başladığında biz uyardık. Asla silah bırakmayacaklar, asla sınır dışına çıkmayacaklar dedik. Buradan soruyorum. Bizimde görüştüklerinde silahları gömdükleri yeri biliyoruz. Onlar gidince toplayacağız diyenlere soruyorum. Niye temizlemediniz? Niye o silahları toplamadınız? Yoksa bilmiyordunuz da milletimi mi kandırdınız? Bugün her şey gün gibi ortaya çıktı. PKK silah yığınağı yaparken ülkenin yönetim ve güvenliğinde sorumlu olanlar ne yapıyordu. Osman Baydemir’le çay içmekten, Dolmabahçe’de görüşmekten başka ne yapıyordunuz?”
“El ele verelim birlik olalım”
400 milletvekili sevdasına düşenlerin kendilerini dinlemediğini belirten İzzet Toprak, “Bundan çark ettiler, bunu dile getirenlere karşı acımasız bir linç kampanyası başlatıyorlar. Daha bir hafta önce bir bakanın ağzından biz bunu iki kere duymadık mı? 400 vekil verilseydi dedi.” ifadesinde bulundu.
Çözüm Sürecinin böyle olmadığını dile getiren Toprak, başkanlık sisteminin 400 vekilin niye istendiğini bildiklerini söyledi. Toprak, “Eğer Türkiye öyle bir sonuç yaşasaydı eyaletlere bölünmüş olurdu, bunun için istendi. Netice alamadığı için bugünkü hadiseleri yaşamaya devam ediyoruz. Biz bütün bunlara rağmen iktidar partinin hatalarına rağmen gelin, bugün birlik olalım, el ele verelim, bu hain bölücü PKK’nın kökünü kazıyalım. Bunun için önce birliği tesis etmemiz gerekiyor. Bunu başta Cumhurbaşkanı, hükümetin önderliğinde yapılması gerekiyor. Hükümet bütün siyasi partilerle bir araya gelmeli.” çağrısında bulundu.
“O bölgedeki polise güven yoksa Beştepe sırtlarındaki, Çankaya sırtlarındaki A takımınızı gönderin”
2013 yılı ile ilgili hatırlatmada bulunan Toprak, o dönemde 6 bin PKK’lının serbest bırakıldığını vurguladı. İzzet Toprak, “Bugün o bölgedeki şehirlerde polislerimiz şehit ediliyorsa 2013 yılında bıraktığınız 6 bin KCK’lı bunu yapıyor.” dedi.
Bugün Güneydoğu bölgesindeki polisler için bazı medya grupları tarafından ağır ithamlar yapıldığını açıklayan BBP İlçe Başkanı, “Yazıklar olsun. Eğer onlara güvenmiyorsanız. Beştepe sırtlarında, Çankaya sırtlarındaki A Takımınızı gönderin oraya. Buyursunlar. Bunlar haksızlık, şu üniformayı üstünde taşıyan her polis kardeşimiz vatanı için canını vermekten çekinmez. Polis, asker arasında ayrımcılık yapmak ikilik oluşturmak bu devlete yapılacak en büyük ihanetlerden bir tanesidir. Bütün polislerimiz bizimdir, hiçbirinin arasında yarım yapmayız. Devletin yönetenlerin aynı hassasiyete olması lazım. eğer bu hassasiyeti taşımazlarsa bugünkü acıları yaşarız.” uyarısında bulundu.
Bütün vatandaşları uyaran Toprak, konuşmasına şöyle devam etti: “O bölge insanın tamamını terörist görmek ve onlara karşı böyle bir davranış içinde bulunmak tam da PKK’nın istediği bir şey. Onun için asla bunu yapmayalım. Bundan uzak duralım. Çünkü Kürtler bizim kardeşimiz, PKK; hain, bölücü, katil eşkıya sürüsü PKK bizim düşmanımızdır. O kardeşlerimizi mutlaka bizim sahip çıkmamız lazım. Onlarla bölgenin problemlerini onlarla çözmemiz lazım.”
“Şehit ailelerini anlayışla karşılamak lazım”
‘Şehit ailelerin psikolojileri hakkında değerlendirme yapan İzzet Toprak, şehit ailelerimiz bu ihmal ve hataları görünce daha çok üzüldüklerini ifade etti. Toprak, sözlerini şöyle noktaladı: “Evlatlarının devleti yönetenlerin gerekli tedbirleri almadığı için şehit olduğu inancı yaygınlaşıyor. Bunun için tepki gösteriyorlar. Bence onları anlayışla karşılamak lazım. Şehit ailelerinden gelen tepkileri tutuklama ile sonlandırmak, hiç kimseye yakışmıyor. Affetmek daha büyük erdemdir ve hoş görülü olmak daha büyüklüktür.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.