Toplumun temeli kadındır!

 

Karacabey Adalet ve Kalkınma Partisi Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli, tüm kadınların “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutladı.

Özenli, 8 Mart nedeniyle yaptığı açıklamada, hayatın her alanında, sevgiyi, fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınların, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olduğunu dile getirdi.

Son yıllarda Türkiye'nin kadın hakları alanında gerçekleştirdiği reformlara paralel olarak kadına yönelik şiddet durdurulmasına yönelik çalışmaların da artarak sürdürülmesi gerektiğini vurgulayan Hamiyet Özenli, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Ülkemiz kadın hakları alanında gerçekleştirdiği reformlarla dünyada kendine önemli bir yer edinmiştir. Bugün, bilim, siyaset, eğitim, kültür-sanat ve iş dünyasında hepimizi gururlandıran, başarılarıyla adından söz ettiren kadınlarımız, geleceğe ilişkin toplumun güvencesidir.

Kadın hak ve özgürlüklerinin işlevsellik kazanması, kadına yönelik şiddete dur denilmesi için bir zihniyet değişikliği gerekmektedir. Söz konusu zihniyet değişikliği de, sadece kadınlarımızın mücadelesiyle değil, topyekûn bir eğitim hamlesi ve tüm bireylerin katkılarıyla mümkündür. Bu vesile ile Tüm Karacabeyli kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, aileleri ile birlikte huzurlu ve mutlu yarınlar temenni ediyorum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.