Toplu Sözleşme, Toplu İkna mı dersiniz?

Hükümet icraatlarının bizi ilgilendiren kısmı, Sendikaların, Toplu Sözleşme yasasına müdahillikleridir. Biz, BİLGEÇ SEN olarak, Hukuk çizgisinde, mevcut üyelerimizin katılım ve bilgi destekleri ile mücadele ediyoruz. Mücadele ve bilgi paylaşımından yoksun hiçbir çalışanın da sendikamıza üye olmasını istemiyoruz.
Toplu sözleşmede, yetkin sendikaların sessiz, sedasız peşin ikna duruşu ile medyanın tuttuğu çanağa aldanarak, Mamur olması gereken Memurları, mahmur uykularından uyandıracak hiçbir görev liyakatin de, mantıklı ve Ülke geçim şartları ile bağdaşır ücret talebinin olmamasıdır.
Ülkemiz, zengin bir Ülke olup, tarihinde ender görülen bir lider fırsatını yakalamıştır. İlk kez, Türk lirası, Dünya ülkelerinde kabul görüp, istikrarla, geçerlilik kazanma yoluna girmiştir. Refah düzeyi yüksek, düşünmeye başlayan mamur Memur, yurt dışına cebindeki parası ile çıkacak, Ülkesini temsil edecek, parasının işlev kazanmasına katkı da bulunacaktır.
Bir Ülke’nin itibarı Memur’unun refah’ında saklıdır. Altına endeksli Türk lirası Merkez bankası garantisi ile ya da içinde altın bant olan bir Türk Lirası hayal ediyorum. Bu psikolojik değer Dünya para piyasalarını kendine bağlamaya yetecektir. Dünya, hiçbir ekonomik değeri olmayan dolar’ı terk edecektir, etmekte geç bile kalmıştır çünkü karşılığı yoktur. Dünya ya Türkçe bakacak bir nesil görüyorum. Diyorum ki! ”Dünya ya Türkçe bakmak, Turan doğurur”
Memur maaş zammı daha nerelere götürecek bizi dersiniz. Refah düzeyi yüksek Milletler yüksek düşünür. Düşünen Milletler, tepkilidirler, sömürülmezler. Sömürülmeyen Milletler refah ve huzurla yaşar, Tarih yazarlar.
Servet vergisi uygulaması ivedilikle başlatılıp, yakıt vergisi ve faiz, Avrupa Ülkeleri seviyesine çekilmelidir. Hatta ilk fırsatta özellikle çiftçi için sıfırlanıp, kalkınmanın ve refahın önü açılmalıdır. Devlet, Milletin uzlaşı ve koordinasyon merkezi olmasında el olmalıdır.
Memurun ve işçinin refahı, Ülkenin mutluluğudur. Toplu Sözleşmenin sendikaların talepleriyle şekillenmesini diler, en düşük Devlet Memuru maaşının 2.100-İşçi maaş’ının da 1500 Lira olması gerektiğini kamuoyu ile paylaşmayı borç biliriz.
          

 
      

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.