Toplu Konut Projesi hayata geçiriliyor

Toplu Konut Projesi hayata geçiriliyor
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Mustafakemalpaşa Demirdere Köyü yolu üzerinde yapılacak Toplu Konutlar için ihale tarihini Mart ayı olarak belirledi.
Mustafakemalpaşa’nın konut ihtiyacının karşılanabilmesi için 2006 yılında Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’ne başvuru yapan Tatkavaklı Belediye Başkanı Orhan Alper, 2007 yılının Mayıs ayında TOKİ yöneticileriyle bir araya geldi. Alper, Demirdere Köyü Köylük Mevkii’ndeki 600 dönümlük araziye TOKİ’nin konut yapması için anlaşmaya vardı.
AKP Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, konu ile ilgili düzenlediği basın toplantısında, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının ihale tarihini açıkladığını ve ihalenin 18 Mart saat 14.00’de yapılacağını belirtti.
Tatkavaklı Belediyesinde önceki gün yapılan basın toplantısında; AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, 217 kişinin konut sahibi olmak için müracaat ettiğini ve inşaat çalışmalarının başlamasının ardından 18 ay içinde vatandaşlara anahtar teslimi yapılacağını duyurdu.
Koyuncu, TOKİ’nin birinci etap çalışmalarında 160 adet 81 m2 F tipi konut ve 72 adet 119 m2 Y tipi konut olmak üzere toplam 232 konut yapacağını belirtti. Koyuncu; “TOKİ vatandaşlara ödeme kolaylığı sağlayarak, Y tipi konutlara 10, F tipi konutlara ise 15 yıl süreli ödeme planı sunuyor. Yapılacak olan konutlarda ayrıca sosyal tesisler, cami ve ticaret merkezi de yer alacak” dedi.
İkinci etap konut çalışmaları için taleplerin geldiğini söyleyen Koyuncu, 55 kişinin başvuruda bulunduğunu belirtti. Hedeflerinin Mustafakemalpaşa’ya 1500 konut kazandırmak olduğunu da sözlerine ekleyen Koyuncu, “Biz konutların Mustafakemalpaşa’nın merkezine yapılmasını istedik. Bu konuda belediye ile görüşmeler yaptık fakat uygun yer bulunamadı” diye konuştu.
Tatkavaklı Belediye Başkanı Orhan Alper’de, projede birçok değişiklikler yaşanmasını gecikmeye neden olmuştur. Alper, “2.5 yıldır konunun peşinde koştuk. Herkese hayırlı olsun” dedi.
AK Partinin ekonomik ve terör politikalarının halk tarafından benimsendiğini işaret eden Koyuncu, “Rozet milliyetçiliği ve Atatürkçülüğü ile bu işler olmuyor” diyen Koyuncu, 2008 yılında Türkiye’nin PKK teröründen kurtulacağını söyledi.
Mustafakemalpaşa’nın en büyük sorununun istihdam olduğunu dile getiren Ali Koyuncu, “Yatırımlar netleşince bunları halkımızla paylaşacağız.” dedi.
Huğla Tepesi’nde gerçekleştirilen altın arama faaliyetlerine de değinen Ali Koyuncu;
“Yeraltı kaynaklarımızı işletmemizi istemeyenler var” diyen Koyuncu, sorunların yargı yoluyla çözülmesinden taraf olacaklarını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.