TOKİ’cilere kanalizasyon şoku!

CHP İlçe Başkanı Mümin Ereselli, vatandaşın kandırıldığını söyledi:
 
Karacabey Panayır Bölgesinde yapımı tamamlanan ancak alıcısına bir türlü teslim edilemeyen TOKİ evleriyle ilgili çok ilginç gerçekler ortaya çıktı.
            TOKİ konutlarında henüz alt yapı çalışması yapılmadığı ve bu bölgede kanalizasyon olmadığı öğrenildi. Alt yapı çalışması tamamlanmayan TOKİ evlerinin 2 aydan önce teslim edilmesinin zor olduğu ileri sürüldü.
            Belediye’nin bu konudaki duyarsızlığına bir anlam veremeyen konut sahipleri, ayrıntılı açıklama beklediklerini söyledi.
            TOKİ inşaatının tamamlanmasına karşın, alt yapı yetersizliği nedeniyle konutların teslimatının 2 aydan önce gerçekleşmesinin olanaksız olduğu kaydedildi. Belediye’nin alt yapı çalışmaları için 20 gün önce ihale açtığı ve ihaleyi alan firmanın çalışmalara yeni başladığı belirtildi.
CHP’den tepki
Konut sahiplerinden teslimat konusunda çok sayıda şikayet aldıklarını belirten CHP İlçe Başkanı Mümin Ereselli, Belediye’yi eleştirdi.
TOKİ evlerinin teslimi konusundaki belirsizliğin ortadan kalkması gerektiğine dikkat çeken Ereselli, “Belediye Başkanı Sayın Ergün Koç, TOKİ çalışmalarından önce sürekli müjdeli haberler verip reklam yapıyordu. ‘Şu gün teslim edeceğiz, bu gün zaman teslim edeceğiz’ şeklinde iki de bir açıklamalar yapan Koç, şimdilerde bu konuda neden susuyor anlamış değiliz. TOKİ ile ilgili alt yapı çalışmalarına daha yeni başlandığı duyumunu aldık. Oysa evler Mayıs’ta teslim edilecekti. Vatandaşı kandırmayla bir yere varılmaz. Kanalizasyon olmadığı doğruysa konutların en az 2-3 aydan önce teslim edilmesi zor görünüyor. Belediye’yi bu konuda ayrıntılı açıklama yapmaya davet ediyoruz. TOKİ konusunda ev sahiplerinin sabrı kalmadı” dedi.
Ev sahipleri isyanda
Diğer taraftan TOKİ evlerindeki belirsizliğe isyan eden vatandaşlar, sürekli oyalanmaktan bıktıklarını dile getirdi.
            Evlerine bir an önce kavuşmak istediklerini belirten vatandaşlar, “Belediye neden böyle yapıyor? Şubat ayından bu yana gerekli tüm ödemelerimizi yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Ancak sürekli oyalanıyoruz. Hem TOKİ evlerine her ay para ödüyoruz, hem de şuan oturduğumuz evlere kira ödüyoruz. Bizler zengin insanlar değiliz? Boşu boşuna neden kira ödüyoruz? Artık bu konuda yetkililerden net bir açıklama bekliyoruz” diyerek isyanını dile getirdi.      

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.