TOKİ sakinlerinde “Yönetici” isyanı

Karacabey'de TOKİ konutlarında oturan vatandaşlar, yaklaşık bir yıldan bu yana sorunlarına ilgisiz kaldıklarını iddia ettiği site yönetimini AKP İlçe Başkanlığı'na şikayet etti. TOKİ sakinleri, site yönetiminin değişmesini ve yerine kendileriyle uyumlu çalışacak yeni bir yönetimin atanmasını istedi.
    Önceki akşam 100'ü aşkın kalabalık bir grupla AKP İlçe Binası'na akın eden TOKİ sakinleri, site yönetiminin evlerinde ve site içerisindeki sorunların çözümünde ilgisiz kaldığını belirterek, dertlerini dile getirdi.
    AKP İlçe Başkan Yardımcısı Murat Erol ve yönetim kurulu üyelerine konuyla ilgili sıkıntılarını paylaşan TOKİ sakinleri, site yöneticisinin duyarsızlığına isyan etti.
    Murat Köse önderliğinde sıkıntılarını paylaşan vatandaşlar, 6 başlık halinde topladıkları şikayet dilekçesini AKP İlçe Başkan Yardımcısı Murat Erol'a verdi.
    TOKİ sakinleri şunları söyledi; “İlk önce Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından ilçemize kazandırılan konutlar nedeniyle teşekkürlerimizi iletmek istiyoruz. Bizler, 2011 yılında evlerimizin anahtarlarını teslim aldık. Ancak geçen bu sürede, site yönetimi sıkıntımıza çok duyarsız kaldı.
    Evimizin tavanı çöktü, altı ay bekletildik. Yağmur nedeniyle camlardan sular sızdı, yine aylarca bekletildik. Evlerdeki sıkıntılar nedeniyle, bazı odalarımızı kullanamaz duruma geldik. Şikayetlerimizi ilettiğimiz site yöneticisi, sürekli türlü mazeretlerle ilgisiz kaldı. Bu konuda dayanacak sabrımız da kalmadı. Sıkıntılarımızın bir an önce çözülmesini istiyoruz.
    İlk olarak, bir yılda toplanan 211 bin 104 TL'nin nerelere harcandığını bilmek istiyoruz. Kapıcılara verilen maaş, sigorta, su, elektrik, ısınma masraflarının açıklanmasını bekliyoruz. Ev sahiplerinin konutlarına doğalgaz ve şofben taktırmadıkları halde bu ücretlerin nereden karşılandığını soruyoruz.
Kapıcılar, sabah 7 ile 8 arası bir saat çalışıp daha sonra tüm gün kahvehanede oyun oynuyorlar. Bu durumu yetkiliye sorduğumuzda ise, 'Onlar kapıcı değil, bizim teknik elemanlarımız” yanıtını alıyoruz.
Sitemizde bahçe duvarı olmadığından gece 24.00'ten sonra bina içlerine kimlerin girdiği belli değil. Posta kutularımız parçalanıyor. Hırsızlığın önüne geçilemiyor. Yangın merdivenlerinde içki şişeleri ve sigara izmaritlerine rastlıyoruz. Geceleri atlar ve köpekler nedeniyle korkuyor, evlerimize gidemiyoruz. Site içerisinde fazladan 5 kapıcı var. Bunlar vardiyalı olarak gece kontrol görevinde bulunamaz mı?
Geçtiğimiz Şubat ayında kış günü, 4 bin TL'ye çim sulama, ilaçlama, işçilik, ulaşım, kırtasiye ve bunun gibi yapıldığı iddia edilen masrafların da açıklanmasını istiyoruz. Büroda çalışan bayan sekreterin maaş, sigorta ve masraflarının belirtilmesini talep ediyoruz.
Sitemizde bir yıldan bu yana hiç toplantı yapılmadığı için 28 dairelik her konuttan bir kişilik apartman yöneticisi temsil etmek istiyoruz. Site yöneticisinin de en kısa zamanda değiştirilmesini ve yerine konut sahipleriyle uyumlu çalışabilecek yönetici atanmasını talep ediyoruz. İnan bu konuda çok mağduruz.”
TOKİ sakinlerinin sıkıntılarının çözümü adına ellerinden geleni yapacaklarını belirten AKP İlçe Başkan Yardımcısı Murat Erol ise, “Şikayetlerinizi dilekçenizle birlikte Milletvekilimiz Sayın Önder Matlı'ya ileteceğiz. Sorunlarınızın dikkate alınacağından ve gerekenin yapılacağından kuşkunuz olmasın” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.