Muhsin Özdamar, kimin umurunda!

Bodrum katlarındaki tuvaletlerden dönüştürülen sınıflara sıkıştırılan Muhsin Özdamar'ın öğrenci velileri sonunda isyan etti ve ihmal edilmenin faturasını AK Parti’ye çıkardı.
7 derslikte 650 öğrenciyle ikili eğitim yapılan Muhsin Özdamar'daki öğrenciler, 45-50 kişilik sınıflarda üst üste sözde ders yapmaya çalışıyor.
Öncelikle Muhsin Özdamar'a ek derslik yapılması gündemdeyken, söz konusu yatırımın önceki yıl başka bir okula kaydırılmasının tartışmaları hala sürüyor.
AKP'ye eleştiri
İktidar partisi ilçe yöneticilerini eleştiren veliler, çocuklarına sahip çıkılmasını ve ayırım yapılmamasını isterken, “AKP'de bir sürü ilçe başkanı ve yönetici geldi geçti. Üstelik milletvekili bile çıkardık. Ancak nedense derdimize kimse çare bulmadı. Neden unutulduk? Muhsin Özdamar İlk ve Ortaokulu'na neden önem verilmiyor? Genellikle Güneydoğu'dan gelen çocukların okuduğu okulun suçu ne? Ayırım yapılıyor ve bu da bizi çok üzüyor.
5 yıl 'arsa alındı, alınacak' sözleriyle kandırıldık. 5 yıldır da 'ek derslik yapıldı, yapılacak' bahaneleriyle avutuluyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası'nın yaptıracağı okul tamamlanınca da bu kez, 'Yakınınızda okul var. Ek dersliğe gerek yok' derler, olur biter. Olan yine bizim çocuklarımıza olur” şeklinde tepki gösterdi.
Belediye ve yardımsever vatandaşların katkılarıyla arsa sorunu çözülen Muhsin Özdamar İlk ve Ortaokulu'nda şimdi ise ek derslik inşaat ihalesinin ne zaman yapılacağı merak ediliyor.
2012 yılı bütçesi de yandı!
İl Özel İdaresi tarafından 2012 yılı bütçesi için 250 bin lira çıkarılmasına karşın, ihalesi bir türlü gerçekleşmeyen ek dersliğin, 2013 yılında da yapılıp yapılmayacağı konusundaki belirsizlik sürüyor. Yasaya göre, 2012 yılında ihale yapılmazsa çıkan bütçe yanıyor, ya da başka bir yere kaydırılıyor. Yani Muhsin Özdamar İlk ve Ortaokulu'nda, 2013 yılında yeni bir bütçe çıkması ve bu şekilde ihale yapılması beklenirken, başa dönülmüş olacak.
Net bir bilgi neden verilmiyor?
Konu ile ilgili net bir bilgi verilmemesini eleştiren veliler, “Çocuklarımız 45-50 kişilik tuvaletlerden dönme bodrum katlarındaki sınıflarda sözde eğitim görmeye mahkum ediliyor. Yıllardır arsa sorunundan bahsedildi. Ancak Belediye Başkanı ve yardımseverler bu sorunu çözdü. Arsalar imara açıldı. Ancak devlet neden çocuklarımıza sahip çıkmıyor? Sorun nedir? Birileri bu konuda bilgi vermelidir.
Gördüğümüz kadarıyla Karacabey'deki hiçbir yetkili kılını kıpırdatmıyor. Sürekli topu taca atıyorlar. Eğer bu çocuklar, bu ülkenin geleceği ise mazeret üretilmeden ek derslik sorununa çare bulunmalıdır” diyerek sözlerini noktaladı.
Haziran'da geldiler, bir daha hiç uğramadılar!
Geçtiğimiz Haziran ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gelen iki mühendis ile Daire Başkanlığından gelen bir yetkilinin yaptığı inceleme sonrası söz konusu bölgenin tek tip projeye uygun olmadığı yönünde görüş bildirdiği öğrenildi.
Buna göre, yeni bir proje çizileceği söylentileri yayılırken, Kaymakamlık'tan, Milli Eğitim Müdürlüğü'nden ve AK Parti yöneticilerinden ses çıkmaması düşündürücü bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.