TOKİ konutları için başvurular başladı

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, 660 adet konuttan, 430 adedinin piyasaya satılmak, 230 adedinin ise Kentsel Yenilenme modelini kabul edenlere verilmek üzere iki alternatifli bir proje hazırladıklarını belirtti. Belediye Başkanı Ergün Koç, projenin Şirinevler Kooperatifi’ni ilgilendiren 230 konutluk bölümünü, buradaki ev sahipleri istemediği takdirde iptal edileceğini ve 660 adet konutun tümüyle piyasaya satılacak şekilde inşa edilebileceğini kaydetti. Koç, “430 adedi piyasaya satılmak ve 230 adedi ise Kentsel Yönetim kapsamında inşa edilmek üzere hayata geçireceğimiz bu projenin 230 konutluk bölümü Şirinevler’de ve Küme Evler’de oturan vatandaşlarımız için düşünülmüştür. Ancak, insanlarımızı yerinden, yuvasından yoksun bırakmamız söz konusu değildir. Şirinevler’deki kardeşlerimizin 230 konutluk bölüme taşınması konusu, tamamen onların hür iradesine bağlıdır. Kentsel Yenileme Kapsamı’ndaki bu konutlar istenmiyorsa iptal eder, diğer 430 adet sosyal konut inşaatına devam ederiz. Talep fazla olursa, piyasaya satılacak bu konutların sayısını da artırabiliriz” dedi.
Başkan Ergün Koç, sosyal konutların sayısını belirlemek üzere bu haftadan itibaren taleplerin toplanmaya başlayacağını açıkladı. Koç, “Talep başvuruları Belediye Hizmet Binası’nın 5. katındaki Fen İşleri Müdürlüğü’ne yapılacak” diye konuştu.
Fen İşleri Müdürlüğü’ndeki konut başvuruları sırasında önceden hazırlanan formlar doldurulacak. Talep sahiplerinin kimlik fotokopisi ve vatandaşlık numarasıyla Belediye’ye başvuruları yeterli olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.