“Her eve bir kitap”

Karacabey Atatürk İlköğretim Okulu, “Karacabey Okuyor Kampanyası”na desteğini her eve bir kitap dağıtarak gerçekleştiriyor.
Dün okul bahçesinde yapılan törene katılan Kaymakam Dursun Balaban, Jandarma Komutanı Yzb. Galip Erbil ve Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, Atatürk İlköğretim Okulu’nun yaptığı bu anlamlı kampanyaya tam destek verdi.
Törenin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Erdal Akdağ, çocukların anne ve babalarını örnek alacağını belirterek, tüm velilerin kitap okuma alışkanlığı kazanması gerektiğini vurguladı. Akdağ, “İlçemizde başlatılan “Karacabey Okuyor” kampanyasına okul çevresinde bulunan yüzlerce eve kitap dağıtarak destek vermeyi uygun bulduk. Biliyoruz ki eğitim ailede başlar, okulda devam eder. Ailelerin ve çocuklarımızın kitap okumalarını istiyoruz. Başka ülkelere baktığımızda otobüste, vapurda, trende kitap okuyan insanlara rastlıyoruz. Veliler çocuklarına iyi örnek olmak istiyorlarsa kitap okusunlar” diye konuştu. Bilgili ve kültürlü bir toplumunun ancak kitap okuyarak elde edilebileceğine değinen Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, “Geleceğini güven altına almak isteyen her ulus, imkanlarını yarının büyükleri olacak gençleri yetiştirmekte kullanmalıdır. Özellikle bir ekip ruhu oluşturarak yaptığınız bu çalışmada “Her Eve Bir Kitap” projesinde gösterdiğiniz özveriden dolayı sizleri kutluyorum. “Türkiye Okuyor” kampanyasına destek veren her kese teşekkür ediyorum” dedi.
Kaymakam Dursun Balaban’da yaptığı konuşmada başlatılan bu kampanyayla velilerin kitap okumaya teşvik edildiğini belirtti. Balaban, “Sizler bu ülkenin geleceği olarak ne kadar bilgili, ne kadar bilinçli olarak yetişirseniz bu ulus o kadar güçlü olur. Bunun yolu da okumaktan geçer. Başlatılan bu kampanyada edineceğiz alışkanlığı ailelerinize de taşıyınız. Sizler okumaya başlayınca anneler, babalar, ablalar, ağabeyler ve kardeşlerde size katılacaktır. O zaman onları okumaya mecbur edelim, onlara kitap götürelim. Lütfen anne ve baba bize kitap oku diyelim” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Atatürk İlköğretim okulu öğrencileri gruplara ayrılarak Karacaahmet mahallesi ve okul çevresinde bulunan evlere kitap dağıttı. “Her Eve Bir Kitap” kampanyasında Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, Okul Müdürü Erdal Akdağ ve Okul Aile Birliği Başkanı Gürgün Palaz’da okul çevresinde bulunan evlere kitap dağıtarak öğrencilerin başlattığı bu anlamlı kampanyaya destek oldular.
Okul Aile Birliği Başkanı Gürgün Palaz başlatılan bu kampanyanın diğer okullarda da başlamasıyla okuma seferberliğine dönüşeceği belirtti. Palaz, dağıtılan her kitabın 10 kitap olarak geri dönmesi gerektiğini ifade ederek ilçe halkından kampanyaya destek olmasını istedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.