TOKİ bilmecesi

* Anadolu Lisesi arkasına yapılan 132 konutun Romanlar dışındaki vatandaşlara da verilmesi tartışmaları beraberinde getirdi.

TOKİ konutlarının inşaatından önce kendilerine bu konuda söz verildiğini dile getiren Roman vatandaşlar, “Şimdi ne oldu da bu konutlar bizim dışımızdaki vatandaşlara da verilmeye başlandı. Kimse yanlış anlamasın. Derdimiz başkalarının ev sahibi olması değildir. Ancak bizlere bu konuda söz verilmesine karşın, uygulamanın değişmesini anlamadık. Çünkü bu proje sürekli, ‘Romanlara yönelik’ şeklinde dile getirildi” dedi.

İşin başından bu güne değin inşa edilen 132 konutun yalnızca Romanlara verileceğinin belirtildiğini söyleyen vatandaşlar, “Kimse bize bu konuda net bir açıklama yapmıyor. Bizler de herkes gibi ev sahibi olmak istiyoruz. Son yayınlanan bildiride gördük ki bu proje sadece Romanlar için değil, ihtiyaç sahibi herkes için yapılmış. Madem böyle olacaktı, keşke bizleri umutlandırmasalardı. Keşke bunu siyasi malzeme yapmasalardı” şeklinde tepki gösterdi.

Yalnızca Roman vatandaşlara değil!

Konuyla ilgili görüştüğümüz Kaymakam Dursun Balaban ise, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü (SYDV) ile TOKİ arasında yapılan protokol doğrultusundan hareket ettiklerini söyledi.

TOKİ konutları için başvuruların başladığını belirten Kaymakam Balaban, “Bu projede ev sahibi olmak isteyenlerin Karacabey’de oturması, üzerlerine kayıtlı bir evin bulunmaması ve fakru zaruret içinde olması gibi öncelikli koşullar aranıyor. Bu koşulları taşıyan her bir vatandaşımız, TOKİ konutlarına başvurabilir. Konutların yüzde 10’u (14 konut) engelli vatandaşlarımıza ayrılmıştır. Söz konusu bölgeye 132 konut yapıldı. Bakalım bunların hepsine başvuru olacak mı? Tercihler ne şekilde oluşacak? Tüm bunların yanıtını başvurular yapıldıktan sonra verebiliriz. Bu konutlara yalnızca Romanlar değil, başvuru koşullarına uyan tüm vatandaşlarımız başvurabilir. Çünkü biz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü’nün yazısına göre hareket ediyoruz” diye konuştu. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.