TMO’dan Borsa’yı ziyaret etti

Karacabey Ticaret Borsası’nı ziyaret eden TMO yetkilileri mısır, çeltik ve yem piyasasındaki fiyatlarla ilgili bilgi aldı.
            Karacabey’de bu ay içinde başla-yacak olan mısır hasadı öncesi ilçeye gelen Toprak Mahsulleri Ofisi ( TMO ) yetkilileri mısır, çeltik ve yem piyasasındaki fiyatların takibini yapmak ve bilgi alışverişinde bulunmak üzere incelemelerde bulundu.
            TMO Piyasa Takip Değerlendirme Şube Müdürü Meliha Üstün, Piyasa Takip Uzmanları Güler Ünlü, Ayşe Girittinoğlu ve Hakan Tekin ile TMO Bandırma Şube Müdür Vekili Ömer Güncü, Ekim ayı içinde başlanması beklenen yeni mahsul mısırların hasadı öncesi verime bağlı olarak serbest piyasada yeni mahsul mısır fiyatlarının analizi, takibi ve gözetimini yapacaklarını kaydetti.
            Genel Sekreteri İbrahim Temel önderliğinde Borsa Satış Salonu ile labaratuarı gezen TMO heyetine genel bilgiler verildi. TMO’nun 2004 yılından bu yana buğday hasadı döneminde müdahale alımları yaptığını vurgulayan Temel, Borsa laboratuarının son teknoloji analiz cihazları, kantarı, satış salonu ve modern altyapısı ile alım satımlarına hazır olduğunu belirtti.
            TMO yetkilileri daha sonra Karacabey’deki bazı fabrika ve Tarım İşletmesi Müdürlüğü yetkilileriyle görüşerek bilgi alışverişinde bulunduktan sonra KTB tarafından verilen akşam yemeğinin ardından Bandırma ve Gönen’de ki hububat ve çeltik piyasalarındaki durumları analiz etmek üzere ilçeden ayrıldılar. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.