“Tarla günü” yoğun ilgi gördü

Karacabey Tarım İşletmesi Müdürlüğü, tarım ve hayvancılıktaki yeni uygulamaları tanıtmak amacıyla çiftçileri, “Tarla Günü”nde bir araya getirdi.
            Bursa Vali Yardımcısı Hüseyin Eren, Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban, Mustafakemalpaşa Kaymakamı Kazım Karabulut, AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Fikret Keskin’in yanı sıra, daire amirleri ile çok sayıda çiftçinin katıldığı “Tarla Günü”nde, yeni uygulamalar yerinde tanıtıldı.
            Açılış konuşması yapan İşletme Müdürü Dr. Ahmet Çıra, Karacabey Harası’nın kuruluş tarihinin 1300’lü yıllara dayandığını dile getirdi.
            Çıra, “TİGEM’e bağlı bir kuruluş olan işletmemizin, tarım ve hayvancılık alanındaki faaliyetlerini tanıtarak, çiftçileri bilgilendirmek istiyoruz. Avrupa ve Amerika’da yıllardır uygulanan “Toprak işlemesiz tarım” ile ilgili çalışmalarımızdan olumlu sonuç aldık. Süt sığırcılığı alanında da son teknoloji olan “Rotary sağım sistemi”ni inceleme fırsatı bulacaksınız” dedi.
            Tarla Günü’nde, Kanola anızına toprağı işlemeden ekilen silajlık mısır tarlasını yerinde inceleyen çiftçilere, dönüm başına 23 TL olan sürüm maliyetinin gereksiz harcama olduğunu anlatıldı.
            Anıza ekilecek olan ürünlerde toprağın işlenmemesinin girdi maliyetini düşürdüğü gibi toprak üzerinde kalan ürünün mikro organik faydası olduğunun altı çizildi.
            “Rotary sağım sistemi”ni de inceleyen çiftçiler, süt sığırcılığı teknolojisinin geldiği son noktayı görme fırsatı buldu.
            Ayrıca, TİGEM’in önemli bir görevi olan fide üretimi kapsamında yetiştirilen badem fidanları da yoğun ilgi gördü.
            Vali Yardımcısı Hüseyin Eren, “Hem atçılıkta, hem de damızlık sığır yetiştirmede önemli bir rolü olan TİGEM’in başarıları gurur vericidir. Yurt dışından gelen ziraat mühendislerini burada göğsümüzü kabartarak ağırlıyoruz” diyerek Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Memleket isterim” isimli şiirini seslendirdi.
            Kaymakam Dursun Balaban, “TİGEM, Türk tarım ve hayvancılığının okuludur. Tarihimiz kadar eski bu işletmenin, tarımın başkenti Karacabey’de olmasının kıymetini bilelim” şeklinde konuştu. Konuşma ve incelemelerin ardından verilen yemekle “Tarla günü” sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.