TK İnşaat Türkiye’de ilk ve tek oldu!

Karacabeyli genç İşadamı ve Belediye Meclis Üyesi Taner Kahraman’ın sahibi olduğu TK İnşaat, 6306 sayılı “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi” hakkındaki kanun kapsamında riskli yapıların tespitini yapmak için gerekli olan lisansı Türkiye çapında alan ilk firma oldu.

            TK İnşaat söz konusu lisansı alarak şu an ülke genelinde tek firma konumunda bulunurken, Taner Kahraman da bu başarısıyla Karacabey’in gururu oldu.

            6306 sayılı “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi” hakkındaki kanun ile ilgili kamuoyunu bilgilendiren Taner Kahraman, her ülkenin kendi ekonomik ve sosyal yapısına göre afetlere karşı projeler ürettiğini söyledi.

Türkiye‘de nüfusun yüzde 70, sanayi alanlarının da yüzde 75‘nin birinci ve ikinci derece deprem bölgelerinde yer aldığını vurgulayan Kahraman, “Kentsel dönüşüm projesi Türkiye‘nin olmazsa olmazıdır. Bizler üzerimize düşeni yapmalıyız. Gerek ilçemizde ve gerekse de ülke genelinde riskli yapılar belirlenerek projeler kapsamında yenilenmelidir. Kentsel dönüşüm projesi bu çarpıklığı ortadan kaldıracaktır” dedi.

            Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ülke genelinde çürük çıkan tüm özel ve kamu binalarının boşaltılacağını ifade eden Kahraman, “Burada amaç konut üretmek değil, Türkiye genelinde 6,5 milyonun üzerinde olan salaş yapıları yenilemektir. Yeni yerleşim alanları oluşturmak gibi bir durum söz konusu değildir. Ayrıca bedelsiz konut yapılmayacak. Kentsel dönüşümün uygulandığı alanlarda insanlar arsa payı üzerinden daire sahibi olacaklar. Ekonomik yeterliliği olmayanlara da yıkım ve yapım kredileri verilecek” diye konuştu.   

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.