Matlı’dan inceleme!

Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’nin temeli 15 Eylül’de atılıyor:

AKP Bursa Milletvekili Önder Matlı, yapımı devam eden Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’nin inşaatında incelemelerde bulundu. Matlı, Bakan Arınç’ın da katılacağı bir temel atma töreninin gerçekleştireceklerini duyurdu.

AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, Ocak ayında ihalesi yapılan 200 yataklı Devlet Hastanesinin Mustafakemalpaşa ve bölge için önem arz eden büyük bir proje olduğunu söyledi. Matlı, 35 bin metrekare inşaat alanı olan mimari ve estetik görüntüye sahip olacak projenin inşaat çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek, 15 Eylül Cumartesi günü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın katılımıyla bir temel atma töreni düzenleneceğini ifade etti. Matlı inşaatın taahhüt süresinden önce tamamlanacağının da müjdesini verdi.

Otomotiv Test Merkezi için uğraşıyoruz

Bu arada Karacabey ve Mustafakemalpaşa’yı çok yakından ilgilendiren ve son günlerde gündemde olan Otomotiv Test Merkezi’nin Bursa’ya kazandırılması için çalışmaları hızlandırdıklarını vurgulayan Matlı, “Türkiye ve Bursa için çok önemli bir yatırım. Otomotivde yapılan ARGE çalışmaları İtalya, İngiltere gibi ülkelerde test ediliyordu. Buda ciddi bir dövizin yurt dışına çıkması demek. Bu yatırımın yapılması ile her yıl 80-90 milyon dolar yurt içinde kalacak ve yaklaşık 1000 kişiye istihdam alanı yaratılacak” dedi.

Yatırımın Bursa’ya kaydırılması için farklı illerle rekabet halinde olduklarını kaydeden Matlı, “Bursa Türkiye’nin otomotiv üretim merkezi, sektördeki ilerleyişi ile Bursa bir adım önde, ayrıca Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç da Tarım Bakanımızla görüşerek yatırımın Bursa’ya yapılması için çalışmalar yapıyor” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.