THK, kurs kayıtları başladı

THK, kurs kayıtları başladı
Türk Hava Kurumu (THK) Karacabey Şubesi, gençlere havacılığı sevdirmek ve benimsetmek amacıyla her yıl düzenlenen ücretsiz havacılık kursları kayıtlarının başladığını duyurdu.
THK Karacabey Şube Başkanı Kemal Tetik, öğrenciler ile havacılığa ilgi duyan gençlere yönelik açılan havacılık kurslarına başvuruların Eken Pasajı içindeki THK Şubesi’nden yapılabileceğini belirtti.
Tetik, “Türk Hava Kurumu’nun açtığı paraşüt, planör, yamaç paraşütü, yelken kanat ile model uçak başlangıç ve ileri tekamül kurslarına kayıtlar başlamıştır. Kurslara katılmak isteyen adaylar şubemizden ücretsiz başvuru yapabilirler. 15 Mart 30 Eylül tarihleri arasında başlayacak kurslarda 2550 kursiyere ücretsiz olarak eğitim verilecek. Bu kursiyerlerden bin 400’ünün barınma, yemek, sigorta ve sağlık giderleri THK tarafından karşılanacaktır. Eskişehir İnönü, İzmir- Selçuk ve Ankara Türkkuşu Eğitim Merkezleri’ndeki kurslara katılacak kursiyerleri bekliyoruz” diye konuştu.
Tetik, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘İstikbal göklerdedir’ sözleriyle hedeflenen havacılığımızı gençlerin tutkusu ve sevdası yapmak için haydi gençler ücretsiz model uçak ve havacılık kurslarımıza diyoruz. Hedefimiz Karacabeyli gençleri uçarken görmek. THK, kuruluşu gereği Orman Bakanlığıyla yapılan protokol gereği yangın söndürme, tarım arazilerini ilaçlama konusunda pilotlara eğitim hizmetinin yanı sıra, Kapadokya bölgesinde balon turizmi ve uçağı olmayanlara ‘Hava Taksi’ hizmeti vermektedir. Uluslar arası havacılık yarışmalarında ve etkinliklerinde ülkemizi temsil eden THK, Türk Hava Yolları’na da pilot yetiştirmektedir. Halkımızın destekleriyle ayakta duran kurumumuz, bu yardımların yarısını da sosyal yardımlaşma kurumlarına dağıtarak, insani yardımlara katkı sağlamaktadır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.