THK, 87. yılını kutladı

Bir havacılık kurumu olan THK'nın 16 Şubat 1925 tarihinde kurulan Türkiye’nin ilk sivil toplum örgütü olduğunu belirten THK Karacabey Şube Başkanı Kemal Tetik, Atatürk'ün 'İstikbal Göklerdedir' öngörüsüyle hizmet verdiklerini söyledi.

Başkan Kemal Tetik, “Kurumumuz bu güne değin yüklendiği sorumluluk gereği havacılık sanayisinin kurulması ve gelişmesine öncülük etmiştir. Havacılığı tanıtma ve sevdirme misyonunu büyük bir özveriyle sürdürmektedir. Kurumumuz vatan göklerine dünyanın ilk kadın pilotu Sabiha Gökçen gibi birçok değerli isim yetiştirmiştir” dedi.

THK’nın gençlere amatör havacılık kursları verdiğini ifade eden Tetik, “Kurumumuz, bunun yanı sıra son yıllarda artan yeni yangın söndürme uçaklarıyla ülkemiz ve yurt dışındaki orman yangınlarının hızlı ve etkin bir biçimde söndürülmesine büyük katkı sağlamaktadır.

Geçen yıl kurulan THK Üniversitesi Pilotaj, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Kabin Hizmetleri ve Uçak Teknolojisi bölümleri hizmet vermeye başladı. Bu konuda yoğun talepler oldu.

THK, Ar-Ge çalışmalarına önem vererek 2014 yılında ilk yerli uçağı üretmek ve Cumhuriyetin 100. yılında ise ilk Türk yapımı uzay aracını ve astronotlarını uzaya göndermeyi hedeflemektedir.

THK’ya desteklerini esirgemeyen tüm Karacabey halkına teşekkürlerimizi sunarız” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.