Karacabey’in yükselen değeri!

Muhsin Özdamar İlköğretim Okulu, modern görüntüsü ve göz kamaştıran başarısıyla dikkat çekiyor:

*Okul Müdürü M. Şinasi Eren’in göreve gelmesiyle büyük bir ivme kazanan Muhsin Özdamar İlköğretim Okulu, yenilenen modern görüntüsü ve giderek yükselen başarısıyla övgü topluyor.

*Sürekli göç alan okulun ek derslik için gereken arsa sorunu çözüme kavuştu. Okul Aile Birliği yöneticileri, Bursa Milletvekili Önder Matlı, Kaymakam Dursun Balaban ve Belediye Başkanı Ergün Koç’un girişimleri ile ödeneğin çıktığını, yeni binanın ihalesinin ise Mart ayı içinde yapılacağını söyledi.

26 Ağustos 2010 tarihinde, “Zorunlu Yer Değiştirme Yönetmeliği” kapsamında Sultaniye İlköğretim Okulu’ndan gelen Müdür M. Şinasi Eren’in iş başı yapmasıyla başlayan yükseliş, Muhsin Özdamar İlköğretim Okulu’na büyük bir ivme kazandırdı.

            Göreve geldiği günden bu yana sürekli koşturan Müdür Eren, okuldaki viranelik görüntünün ortadan kaldırılması için gece gündüz çalışırken, taraflı tarafsız herkesin övgüsünü topladı.

            Sultaniye Köyü’ndeki başarısıyla yıldızı parlayan Müdür M. Şinasi Eren’in, Muhsin Özdamar İlköğretim’in bir yıl içinde çehresini değiştirdiğini belirten Okul Aile Birliği Başkanı Fatma Kaçıkçı, idareci-öğretmen-veli işbirliğinde çok güzel bir uyum yakaladıklarını dile getirdi.

Bir yılda her şey sil baştan yenilendi!

Fiziki yapısının tamamen değiştiği gözlenen Muhsin Özdamar İlköğretim Okulu’nda; bir yıl gibi kısa sürede kapı, pencere, tuvaletler ve kalorifer kazanı yenilendi. Hijyenik bir ortamın sağlandığı okulun iç ve dış boyası ile bahçe asfaltlanması yapılarak güzel bir görünüm elde edildi. Teknolojik alt yapının oluşturulduğu okul, kamera sistemleriyle güvenli hale getirildi. Modern bir görüntü çizen okulun yeni kantini göz kamaştırırken, derslikler yeniden düzenlenip sınıflar pırıl pırıl yapıldıktan sonra öğrencinin hizmetine sunuldu.

Yüzde 50 başarı oranı

Gerçekleşen SBS sınavlarında yüzde 50 başarı oranıyla çıtayı yükselten Muhsin Özdamar İlköğretim Okulu, geçtiğimiz yıl Anadolu Lisesi’ne 7, Anadolu Öğretmen Lisesi’ne 1, Sağlık Meslek Liseleri’ne 2 ve Anadolu Ticaret Meslek Liseleri’ne de 24 öğrenci göndererek başarısını taçlandırdı.

            Okul Aile Birliği Başkanı Fatma Kaşıkçı, 18 derslik ve 630 öğrenci ile eğitim-öğretime devam ettiklerini ancak, sürekli göç alan Muhsin Özdamar İlköğretim Okulu’nun yeni bir dersliğe ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Ek derslik tamam gibi!

Bu konuda Muhsin Özdamar İlköğretim’in yıllardır süren arsa sorunun çözüme kavuştuğunu belirten Kaşıkçı, Bursa Milletvekili Önder Matlı, Kaymakam Dursun Balaban ve Belediye Başkanı Ergün Koç’un gayretleriyle sıkıntılarının hemen hemen bittiğini dile getirdi.

            Muhsin Özdamar İlköğretim Okulu’na yapılacak derslik için belirlenen yerin 4 parsele ayrıldığını kaydeden Kaşıkçı, “Toplam 880 metrekare olan 4 parselden ikisi Belediye Başkanımız Sayın Ergün Koç’un girişimleriyle satın alınmıştı. Kalan diğer iki parsel de 26 Mart 2010 tarihinde Bursa Milletvekilimiz Sayın Önder Matlı ve Belediye Başkanımız Sayın Ergün Koç’un gayretleriyle okula kazandırıldı. 16 derslikli ek bina ihtiyacımız için gerekli girişimler yapıldı ve 2012 yatırımına alındı. 250 bin lira ödenek ayrılan ek binanın yapımı için Mart ayı içinde ihale yapılacağı ve en kısa sürede inşaata başlanacağı müjdesi verildi.

Derslik sıkıntımızın çözüme kavuşmasından dolayı çok mutluyuz. Yalnızca bu konuda değil, okulumuzun ihtiyaç duyduğu tüm eksikliklerin giderilmesinde bizlere her zaman yardımcı olan Bursa Milletvekilimiz Sayın Önder Matlı’ya, Kaymakamımız Sayın Dursun Balaban’a, Belediye Başkanımız Sayın Ergün Koç’a, İl Genel Meclisi üyelerine, AK Parti İlçe yöneticilerine, Belediye Meclis üyelerimize ve hayırsever vatandaşlarımıza Muhsin Özdamar İlköğretim Okulu adına çok teşekkür ediyorum” dedi.   

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.